🔅تاملی بر مناظره اول انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم.. ✍️

🔅تاملی بر مناظره اول انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم

✍️ #مصطفی_عبدی

بدون شک ورود جهانگیری در کنار روحانی تصمیمی برای فرصت سازی جهت درخشش جهانگیری نبوده گرچه شاید در آینده همچنان که در مناظره اول شاهد بودیم امکان درخشش برای جهانگیری فراهم شود. با این وجود برفرض عدم وجود چنین اهدافی اساسا فراهم کردن امکان حضور جهانگیری بعنوان کاندیدا حتا با دانش از عدم انتخاب او فرصت سازی است. فرصتی برای توجه به او بعنوان فردی در حد ریاست جمهور.
اما امشب جهانگیری خوب درخشید و خوب تر از او قالیباف که حتا بافرض شنیدن انتقاداتی و امکان کاهش شانس خود پروژه ای را توانست پیش ببرد که ریسی را از گزند انتقادات تندی که هردو نماینده قطب مقابل را شامل شد در امان نگه داشت.
انتقاداتی گفته شد و پاسخ ها و انتقاداتی هم شنیده شد، در این بازی حتا اگر روحانی و جهانگیری توانسته باشند درمقابل قالیباف خوب بدرخشند و او را در معرض تندترین نقدها و کاهش اعتبار قرار دهند بازهم در افکار عمومی در معرض برخی نقدها قرار گرفته اند، اما در این کشاکش رقیب اصلی روحانی چه وضعیتی داشت؟ اندک انتقاداتی به سمت او هدایت نشد و او هم وقتی قالباف درگیر جدل بود وارد نشد تا تضعیف قطب مقابل تقویت او باشد و تضعیف قالیباف ربطی به او نداشته باشد.
اما در این کشاکش جهانگیری توانست باوجود چنین بازی چینی از قطب مقابل، با برخی ساختار شکنی ها و بقول گافمن در برخی بزنگاه های پیش آمده باشکستن چارچوب نخستین قفل شده، چارچوبی نو در لحظاتی گذرا برای مناظرات رقم بزند این کار او را آنقدر پیش انداخت که در افکار عمومی برای لحظه ای نقش او و روحانی جابجا تصور شد، و این موضوع که می تواند برنامه تدوین شده بازی سیاسی طیف موسوم به اءتلاف اصلاحات و اعتدال را برهم بزند و توافقات احتمالی پشت پرده را جابجا کند، آنقدر جدی شد که برخی از صفحات مجازی طرفدار و یا منتسب به جریان مذکور برای حفظ نظم طراحی شده چنین شعاری را منتشر کردند: " به روحانی رای می دهم تا جهانگیری معاون اول بماند".
اما وضعیت رقیب اصلی روحانی در این مناظره چگونه بود؟ قالیباف با گفتگوی گازانبری طوری در تضعیف دو شخصیت اصلی و اقدامات قطب مقابل حرکت کرد که کمترین نقدی به ریسی وارد نشود. حال که او خود را در معرض نقدهای تند قرار داد، ریسی چگونه ظاهر شد؟ ریسی جز واپسین لحظه که امکان پاسخ گویی برای نمایندگان دولت نبود نقدی کوتاه بر دولت وارد کرد و پیش از آن گویی حساب شده درحالی که قالیباف آن دو چهره اصلی را درگیر پاسخ کرده بود سعی در تبلیغ خود و ایجاد اعتبار کرد، هرچند که سعی او چشم گیر نبود. او در این لحظات بافاصله گیری از شخصیت های دولت نهم و دهم اما به جهت جلب قشر کم درآمد با برخی سیاست های آنها که بسیار از جانب لایه های زیرین جامعه مطلوب تلقی می شود موافقت می کرد، بطوری که اگر در شعارها و کلمات کلیدی او دقت شود تاکید بر مولفه های معیشتی و اقتصادی توده های ضعیف و کم درآمد است، و به تعبیری تبلیغ سیاست های احمدی نژاد در قالبی به ظاهر متنوع.
اما هردو نماینده اصلی طیف اصول گرا در لحظات حساس از نقاط انتقاد پذیر دولت نهم و دهم دوری جسته و حتا نقد کردند. گرچه قالیباب به صراحت برخی جنبه های آن دولت ها را نقد کرد اما ریسی بیشتر بطور پنهان از کنار ان عبور می کرد. با وجود تمام فرصت هایی که قالیباف در مناظره اول برای ریسی فراهم کرد و ریسی نیز با عدم ورود آگاهانه به فضای انتقادی ایجاد شده ان را دو چندان کرد؛ اما ریسی به دلیل برخورداری از برخی مشخصه ها نتوانست به خوبی از آن بهره مند شود. مهم ترین آن خصاءص که احتمال پیروزی او را کمتر می کند این موارد است؛
- عدم برخوردای از بیان گیرا و نطقی جذاب
- ورود سطحی و مدخل گونه برمواضع و برنامه های مورد تاکیدش ،نه تنها در این مناظره بلکه در سایر سخنرانی های تبلیغاتی ریسی نیز این مسئله مشهود است.
- عدم ارایه برنامه مدون و عملیاتی درخصوص چگونگی تحقق شعارهای تبلیغاتی.
ادامه 👇👇👇

#انتخابات
#ریاست_جمهوری
#مناظزه

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ