⚫️ ناصر ملک مطیعی.. ✍🏻فرهاد قنبری

⚫️ ناصر ملک مطیعی

✍🏻فرهاد قنبری

📍ناصر ملک مطیعی هم به مانند محمد علی فردین، بهروز وثوقی، دلکش، مرضیه و بسیاری دیگر از نام های شناخته شده آن عصر، بخشی از فرهنگی بود که پشت دروازه های انقلاب سال پنجاه و هفت جا ماند و در آخر هم پشت همین دروازه ها از دنیا رفت.

ملک مطیعی به مانند بسیاری دیگر از هم نسل های خود، هر چه بر در را کوبید کسی صدایش را نشنید و در آخر با دلی شکسته و چشمانی گریان پرونده خود را بسته دید.
ملک مطیعی به مانند بسیاری دیگر هر چه تلاش کرد خود را به عنوان ایرانی و هموطن به رسمیت بشناسد موفق نشد.

پس از انقلاب سیاست گذاران فرهنگی تلاش میکردند، فرهنگی آرمانی برای جامعه پساانقلابی تازه بنا شده ترسیم کنند. آنها تمام ابزارهای خود را به کار گرفته بودند تا با هر چیز و کسی که کوچکترین اشاره یا یادآوری به فرهنگ قبل انقلاب و تاریخ چند هزار ساله شاهنشاهی داشت را از بین ببرند.
آنها با بولدوزر به سمت تخت جمشید می رفتند تا نمادهای جباریت هخامنشیان را فرو بریزند و در چهلستون و عالی قاپوی اصفهان با تیشه به جان نگارگری های بر روی دیوارها افتاده بودند.

ناصر ملک مطیعی و سایر بازیگران محبوب فیلم فارسی های سال های قبل انقلاب از این امر مستثنی نبودند.
محمد علی فردین، بهروز وثوقی، بیگ ایمانوردی، ملک مطیعی و امثالهم به زودی دریافتند که در مرز کشی های جامعه جدید آنها آن سوی خط خودی قرار دارند و برای ادامه حیات یا باید رخت سفر ببندند یا به گوشه ای خزیده و بدون نام و نشان گذران عمر خود را به نظاره بنشینند.

سیاست گذاران عرصه فرهنگی جدید تصور می کردند با قلع و قمع و ممنوعیت صدای زنان و به حاشیه راندن خوانندگان و بازیگران محبوب در میان توده ها، فرهنگ جدیدی را بنیان خواهند نهاد که در آن همه خوانندگان سرودهای انقلابی خوانده و بازیگران و کارگردانان همه با انبوهی از ریش و حجاب کامل اسلامی، در حمایت از مستضعفین جهان و آرمانهای انقلاب فیلم خواهند ساخت.

آنها نمی دانستند با سد کردن مسیر آبی که صدهها سال راه خود را طی کرده است باعث طغیان و خرابی تمام زمین های اطراف خواهند شد.
بی شک آنها نمی دانستند با محدودیت برای صداهای مرضیه و دلکش و پریسا و گلپا و.... موسیقی را خاموش نکرده بلکه چهل سال بعد تتلو و حیراد و بهنام بانی را به جامعه به عنوان خوانندگان مردمی غالب خواهند کرد.
آنها نمی دانستند با ممنوعیت برای بهروز وثوقی و ملک مطیعی و فردین چهل سال بعد سلام بمبئی و من سالوادور نیستم به عنوان پرفروش ترین فیلم تاریخ سینمای معرفی خواهد شد.....


#جامعه

🌐شبکه جامعه‌شناسی علامه
@Atu_sociology