‌✅ آیا قالیباف به نفع آقای رئیسی کنار خواهد رفت؟. ✍🏻 محسن ‌زاده

‌✅ آیا قالیباف به نفع آقای رئیسی کنار خواهد رفت؟
✍🏻 محسن #شریف‌زاده
#نویسنده_مهمان

کاندیداهای نهایی انتخابات96 مشخص شدند. آقایان رئیسی، قالیباف و میرسلیم به عنوان چهره‌های "محافظه‌کار" یا "راست" شناخته می‌شوند و آقایان روحانی، جهانگیری و هاشمی طبا به عنوان چهره هایی "اصلاح طلب" یا "چپ" در جامعه معروف هستند.
احتمال کنار رفتن آقایان جهانگیری و هاشمی طبا به نفع آقای روحانی بسیار زیاد و قطعی به نظر می‌رسد. زیرا سبد رای این افراد یکی است و باقی ماندن هر کدام، به معنای از دست رفتن بخشی از آرای آقای روحانی ولو اندک است. ولی آیا آقایان میرسلیم و قالیباف نیز به نفع آقای رئیسی کنار خواهند رفت.
تجربه سایر انتخابات نشان میدهد که اینطور نخواهد شد. تشکیلات راست این توانایی را دارد که آرای جریان محافظه کاری را به سمت کاندیدای اصلی خود هدایت کند و حضور کاندیدای غیر اصلی، عملی برنامهریزی شده است. حضور این گونه افراد به منظور جذب افرادِ غیرِ محافظهکار است تا از ریخته شدن رای آنان به صندوق اصلاح طلبان جلوگیری شود. به عنوان مثال در انتخابات سال76 که رقابت اصلی میان آقای ناطق با خاتمی بود، آقایان زواره‌ای و ری‌شهری چنین نقشی داشتند. در انتخابات سال92 نیز با آن که وضعیت کاملاً مشابه شرایط فعلی نبود ولیکن آقایان رضایی و ولایتی در بخشی از آرای خود چنین نقشی داشتند.

انتخابات96 وضعیتی شبیه به انتخابات92 دارد، با یک تفاوت. در انتخابات ریاست جمهوری92، جریان محافظه کار کاندیدای اصلی نداشت. آقایان جلیلی، ولایتی و رضایی، با وزنی مشابه یکدیگر به میدان آمدند. ولی در انتخابات96 و علیرغم اختلاف نظرها، در مجموع آقای رئیسی جایگاه پذیرفته شده ای در میان جریان محافظه کار دارد و روی او متمرکز هستند.
با توجه به مسائل فوق و همچنین حضور افراد مشابه در دو انتخابات فوق، بررسی آرای کاندیداهای انتخابات سال92، برای تحلیل وضعیت آرا در انتخابات96 مفید خواهد بود، بخصوص برای پیشبینی وضعیت آرای آقای قالیباف در این انتخابات.


مبانی تحلیل:
الف ـ مردم ایران رفتار انتخاباتی خاص خود را دارند که باید درک و فهم شود. کسانی که مردم را غیرقابل پیش‌بینی میدانند، در واقع به وجود نوعی از ناهنجاری در رفتارهای مردم اعتقاد دارند که اندیشه غلط و خطرناکی است.
ب ـ محاسبات و بررسیهای انجام شده نشان میدهد که در ایران پنج جریانِ انتخاباتی وجود دارد. جریانِ‌ "چپ" به وزنِ 15% از واجدین، جریانِ"راست" به وزنِ 15% از واجدین، جریانِ"حسابگر" به وزن 20% از واجدین، جریانِ"همیشه رای میدهند" به وزن 35% از واجدین و جریانِ"هرگز رای نمیدهند" به وزن 15% از واجدین.(1)

تحلیل آرای 92، برای پیشبینی96
اول ـ وضعیت آرای آقای جلیلی در سال92
آقای جلیلی ارتباط نزدیکی با آقای احمدی نژاد داشت. لذا، نه جریان "چپ" به ایشان رای داد و نه جریان "حسابگر" حاضر به رای دادن به ایشان بودند. جریانِ"همیشه رای می‌دهند" نیز تمایلی به ایشان نداشت...
کل مقاله را در فایل پیوست بخوانید
👇👇👇

#انتخابات
#ریاست_جمهوری

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ