✅، بنز الگانس و شکاف طبقاتی. ✍محمد اناری

✅ #قالیباف ، بنز الگانس و شکاف طبقاتی
✍محمد #زینالی اُناری

همه به یاد داریم که سمندها چه زمانی به سیستم پلیس وارد شدند، وقتی که همه به اشراف زده شدن پلیس با بنزهای الگانس اعتراض کردند. پلیس پیش از آن، بنز الگانس را وارد سیستم خود نموده بود تا به ظاهر بتواند بهترین تعقیب و گریزها را داشته باشند. در همان دوران که یک فیلم اکشن خارجی تعقیب و گریز پرشیا و بی ام و را نشان می داد، یعنی وقتی که صنعتگران داخلی سعی می کردند یک سر و سامانی به خودروسازی بدهند و با خودروسازان خارجی همکاری می کردند، پلیس از ماشینهایی استفاده می کرد که نماد واردات گران ترین خودروها به ایران بود.

نمادهای طبقه مرفه قبل از این که خود را مشروع جلوه بدهد، امکان عرفی شدن در شرایط پس از یک انقلاب مستضعف پرور را نداشت و پلیس در آن دوران یعنی در زمانی که "معترض امروزی بر علیه طبقه مرفه" فرماندهی آن را به دست گرفته بود کمر مردم ایران را در زیر طبقات مرفه خم کرد. چه بسا این اقدام را بتوانیم از روی بی توجهی به شکاف طبقاتی در زمان قرارداد الگانس بدانیم، اما طبیعی است که این بی توجهی پای سخنان امروز چهاردرصد به نوود و شش درصد را هم می گیرد. جنبشهای یک به نود و نه آمریکا حدود سی سال پیش توسط کسانی مفهوم سازی شده بود که سالها این موضوع را شرح داده بودند و بر علیه نخبگان قدرت آمریکایی کتابهای متعدد نوشته بودند.

اما ایران یک استثنا است، در ایران افراد ممکن است خود تشدید کننده ی شکاف طبقاتی باشند و نمادهای مشروع ساز سلطه لذتهای طبقه مرفه را مشروعیت ببخشند و سالها بعد دقیقا اقدامی برعکس کارهای پیشین خود انجام بدهند. این عمل طوری است که نه کتابی درباره آن نوشته اند، نه سالها مبارزه کرده اند. فرصت طلبها زمانی که واردات برایشان فرصت ایجاد کند، به واردات می پردازند و زمانی که بخواهند از راه جنبش وارد گود شوند، جنبش راه می اندازند.

به قول آن فرد، ایران اقیانوسی است با عمق یک وجب و چون مردم آن روزنامه نمی خوانند و وارد کننده الگانس زود از یادشان می رود، چه بسا همان فرد علیه صاحبان امروزی الگانس اعتراض کند. الگانسها دوره واردات ماشینهای آیرودینامیک را در ایران آغاز کردند. چیزی که برای طبقات مرفه امکانات خوبی برای تشخص و تفکیک از طبقه متوسط محسوب می شد و پیش از آن شاید از جانب مردم عکس العمل می دیدند، اما قالیباف با اداری کردن این خودروها این عکس العملها را از بین برد. همواره آدم یاد خوارج می افتد که اول علی(ع) را مجبور به حکمیت کردند و سپس گناه خود را به گردن او انداخته، با او به ستیز برخاستند.

#انتخابات
#ریاست_جمهوری


🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ