✅ چله‌ی جدایی‌ها. ✍🏻 علی ‌پور - جامعه‌شناس

✅ چلّه ی جدایی ها
✍🏻 علی #ملک‌پور - جامعه‌شناس

در نهادهای آموزشی ایران از مهد کودک تا دبیرستان ، جداسازی کودکان پسر و دختر از یکدیگر مضر و آسیب زاست.این امر را مدیران نظام آموزشی درک نمی کنند.آنها ایدئولوژی را جایگزین علم کرده و بر آن اصرار می کنند.

در میان عوامل متعدد تاثیر گذار بر نرخ دم افزون طلاق در ایران ، تفکیک جنسیتی یکی از مهم ترین عوامل است.

جداسازی جنسیتی گسترده و سازمانیافته از دوران غارنشینی انسانها تا امروز هرگز گزارش نشده و اولین بار در ایران رسما تجربه شده است.

این برنامه پشتوانه علمی ندارد و اساسا تجربه ای ناکارامد بوده است. استدلال دینی صریحی نیز در تایید آن وجود ندارد ، بلکه بزرگترین کنگره سالانه مسلمین - مراسم حج - نیز عاری از تفکیک است. بی گمان اگر لازم و واجب بود در آن موسم مقدس تجویز می شد.

تفکیک جنسیتی طی همه این سالها هم روند همسریابی جوانان را مختل کرده و هم زندگی بعد از ازدواج را دستخوش تزلزل و بحران می سازد. زیرا زوجین فاقد شناخت کافی و قابل اعتماد از یکدیگرند.
تجربه تفکیک جنسیتی از جانب جوامع دیگر و بویژه از سوی ممالک مسلمان مطلقا استقبال نشده است و اگر تجربه موفقی بود حتما و بی تردید سازمان ملل ویا سازمان کنفرانس اسلامی این الگو را به کشورهای عضو توصیه می کردند.
آنها به درستی می دانند که ما در ایران هیچ گزارش درخشانی از دستاوردهای تفکیک جنسیتی نداریم که به دنیا ارائه کنیم . کارنامه ای که حاکی از کاهش جرائم جنسی یا کاهش - و حتی ثبات نسبی - آمارطلاق، کاهش آسیب های اجتماعی و... باشد.
تفکیک جنسیتی به بنیان تربیت و رشد انسانها آسیب می زند و حتی دانشگاهها و سازمانها و مراکز تک جنسیتی نیز تفاوت مشخصی در کارامدی و بهره وری و کیفیت بروز نداده اند و بر عکس ، اگر بررسی شود اختلالات شخصیتی و نارسایی در فرایند "اجتماعی شدن" مردان و یا زنان حاضر در آن مراکز و نهادها احتمالا عیان خواهد شد.
بی گمان این تجربه نامفید در آستانه شکست کامل است و تنها منتظر ندا و اعلام مدیران و مسئولان شجاعی است که رسما ناکامی آن را بعد از ۴۰ سال ( چلّه ی جدایی ها) اعلام کنند و به کناری نهند تا از این طریق خدمتی به تاریخ و بشریت کرده باشند که ....ای آیندگان ....آزموده را دوباره نیازمایید....!!

#جامعه

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ