‌✅ کالینتلیسم در بستر رانتیریسم. تأملی در یک رفتار انتخاباتی. ✍🏻 سید وحید ‌بیگی

‌✅ کالینتلیسم در بستر رانتیریسم
تأملی در یک رفتار انتخاباتی
✍🏻 سید وحید #میره‌بیگی

یکی از مباحثی که خصوصاً در دوره‌های مختلف انتخابات در کشور از سوی دست‌اندرکاران انتخابات یا متخصصین این حوزه مطرح شده است، اقداماتی توزیعی است که از سوی نامزدهای انتخاباتی به قصد کسب رأی بیشتر انجام میشود. به اعتراف برخی از مسئولین و رسانه‌ها نمونه‌های فراوانی از توزیع پول، کالا و... در ازای کسب رأی رخ داده است. در انتخابات اخیر نیز شاهد گزارش‌هایی در این مورد بودیم.
اگرچه قانوناً چنین اقداماتی تخلف محسوب میشود اما به هیچ وجه در مقام یک استثناء روی نمیدهند. در نوشتار حاضر، این رابطه میان نامزدها و مردم را زیر ذره‌بین قرار داده و ریشه‌های کالنترِ آن را بررسی میکنیم. مبادله‌ی رأی با امتیازات، امری نکوهیده یا کم سابقه نیست، چگونگیِ این مبادله است که آن را به شکل کارکرد یا کژکارکرد درآوَرَد و ساختار و فرهنگ سیاسی را به دموکراسی نزدیک یا از آن دور کند. مبادله‌ی رأی و امتیاز، ماهیت اساسیِ انتخاباتِ آرمانی و دموکراتیک است: مردم از نامزدی حمایت می‌کنند
که بتواند منافع آنها را پیگیری و امتیازاتی برایشان فراهم بیاورد.
در فضایی دموکراتیک، رأی گروه‌های دارای منافع مشترک ، با پیگیری مطالبات آنان توسط نماینده مبادله میشود و در حالت ایده‌آل، خاستگاه حزبیِ نماینده، خودبه‌خود این مبادله را به‌نوعی نفع مشترک میان او و طرفدارانش بدل میسازد که هم هدف هستند. اما این نوع مبادله‌ی تلویحیِ رأی و امتیازات، با مبادله‌ی مستقیم رأی و پول/کالا چه تفاوتی دارد؟
برای خواندن ادامه نوشته، فایل پیوست را دانلود کنید👇👇👇

#انتخابات
#ریاست_جمهوری

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ