‌📜سوسیال ‌دموکراسی. ✍️ دیوید ای. اپتر

‌📜سوسیال ‌دموکراسی
✍️ دیوید ای. اپتر
♻️برگردان: روزبه ذبیحیان


▪️برای روشن کردن دکترین و کنش سیاسی نهفته در اصطلاح سوسیال‌ دموکراسی می‌توانیم به این بپردازیم که سوسیال‌ دموکراسی چه هست و چه نیست....

▪️ #سوسیال‌_دموکراسی -که اساساً نام های مختلفی چون سوسیالیست، اتحادیه‌ی #کارگری و [جنبش] ضد #سرمایه‌داری داشت- دارای ریشه‌های مشترک با دیگر جنبش های قرن نوزدهمی طبقه #کارگر بود که همگی در حال مبارزه با انواع متفاوت سرکوب های حکومتی بودند؛ بیسمارکی‌ها، نظامی‌گراها، بناپارتیست‌ها، مذهبی‌ها (کاتولیک یا پروتستان) و دیگر گروه‌ها. هر چقدر آن‌ها در فرآیندهای انتخاباتی و سازمان دهی احزاب سیاسی موفق تر عمل می کردند، و می توانستند در قالب دولت های رفاهی به برخی تغییرات اجتماعی که برایش مبارزه می کردند دست پیدا کنند، خیل بیشتری از سوسیال دموکرات ها از چپ به چپ میانه تغییر موضع می دادند. این انعطاف پذیری تا حدی ناشی از سیالیت سوسیال #دموکراسی به عنوان یک دکترین سیاسی بود. سوسیال دموکراسی یک جد بنیادگذار مشخص (مثلا جان لاک، آدام اسمیت یا کارل مارکس) ندارد، اما به احتمال زیاد تبار این جریان که شامل مارکسیسم، سوسیالیسم تخیلی و نوعی از تجدیدنظرطلبی که بر پایه بینش انگلس (در دهه ۱۸۹۰) بنا شده است و کنش تکاملی سیاسی را متکی به حق رای و [مبارزات] پارلمانی می دانست، انگیزش بیشتری نسبت به شیوه های انقلابی در نیروهای طبقه کارگر ایجاد کرده است.

▪️امروزه سوسیال دموکراسی، به عنوان مهم ترین آلترناتیو دولت های رفاه اجتماعی، با اعتقاد متاخرش به پلورالیزم مدلی قلمداد می شود که می توان نام خط مشی “تعادل در حال حرکت” به آن داد، که با سیاست جوابگویی، مهار و توازن، انتخابات و قانون مداری، و ارتباط متقابل میان حوزه خصوصی و عمومی همراه است؛ و پیوسته بر توازن مداوم میان اقتصاد و سیاست در چارچوب بازار دوگانه تاکید می کند. در نظریه سوسیال دموکراسی، بازار اقتصادی بیش از آنکه امری مربوط به مالکیت خصوصی در نظر گرفته شود، سازوکاری فرض می شود که اطلاعاتی در اختیار می گذارد که براساس آن مصرف کنندگان و تولید کنندگان درباره نیازها و کمبودهایشان تصمیم گیری می کنند....ادامه متن را در فایل #PDF زیر بخوانید.

- متن کامل این مقاله را در فایل #PDF زیر بخوانید.👇👇👇

#جامعه‌شناسی

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ