✅ تفاوت دوگانه سازی و!. ✍ مهران - جامعه‌شناس

✅ تفاوت دوگانه سازی #قالیباف و #روحانی !
✍ مهران #صولتی - جامعه‌شناس

🌱مناظره به عنوان یک سنت در تاریخ مبارزات سیاسی و انتخاباتی سابقه ای طولانی دارد. سنتی که هم اکنون در انتخابات بسیاری از کشورهای جهان برگزار شده و جذابیت های زیادی برای مردم ایجاد می کند. فرصت مناظره در ایران هم از آن رو اهمیت فراوانی می یابد که برخی از اسرار پنهان و رازهای مگو از پرده بیرون می افتند و می توانند به ارتقای بینش سیاسی مردم کمک نمایند! توفیق هر یک از شرکت کنندگان مناظره هم در فرستادن پیام های صریح و شفاف برای مخاطبان و بینندگان است. پیام های صریحی که نه تنها می تواند موجب تقویت انگیزه طرفداران شود بلکه می تواند افراد بی انگیزه و مردد را به رای دادن دعوت کند. در مناظره دوم شاهد ایجاد دوگانه هایی از سوی قالیباف و روحانی بودیم که هم اکنون برآنیم تا به تحلیل آنها بنشینیم.

1⃣ قالیباف و دو گانه ۴%-۹۶% : مهمترین مشکل دوگانه قالیباف این است که صادقانه و مبتنی بر واقعیت های ایران نیست. صادقانه نیست چون قالیباف بدون تردید جزء ۴% از افرادی محسوب می شود که از ابتدا در مدیریت های کلان کشور حضور داشته است( محرومان نمی توانند ادعای همراهی او را با خودشان بپذیرند!). همچنین مبتنی بر واقعیت نیست چون هیچ تحقیق مستقل و علمی بر وجود آن گواهی نمی دهد و صرفا وارداتی و یک فانتزی می باشد! دو گانه قالیباف همچنین دارای ابعادی زیان بار است چون می تواند یک تخیل ذهنی را به عنوان یک شکاف اجتماعی جدید معرفی و باعث دمیدن یاس و نفرت در جامعه شود! در شرایطی که ایران برای اتخاذ تصمیم های سختی همانند برجام نیاز به وحدت دارد دوگانه قالیباف صرفا می تواند موجب انشقاق و شکاف بیشتر جامعه شود.

2⃣روحانی و دو گانه شیوه مدیریت کشور: مهمترین نقطه قوت دوگانه روحانی واقعی و تاریخی بودن ان است. دوگانه ای که سابقه آن به انقلاب مشروطه و بعد از آن شکل گرفتن دو گرایش اصولگرایان و اصلاح طلبان می باشد. دوگانه ای که کانون نزاع یکصد سال اخیر ایران شامل دوران بعد از انقلاب را روشن می کند! دوگانه ای که از تلاش های مصلحان ایران برای پیشرفت کشور و به عکس از مانع تراشی های اقتدارگرایان جهت کنترل جامعه پرده بر می دارد. روحانی در این مناظره کوشید تا به دور از عوام فریبی به مردم نشان دهد که نمی توان مدیریت پادگانی داشت ولی ژست مردم دوستی به خود گرفت! نمی توان از هر تلاشی برای تخریب برجام فروگذار نکرد ولی بعد از توافق با مبهم گویی از نحوه مواجهه خود با آن گریخت!

🔹نکته نهایی: روحانی در مناظره دوم نه تنها درخشید بلکه شجاعانه یک دوگانه کارآمد و راهگشا را به مردم معرفی کرد! دوگانه ای که باید به سمت تلفیق و هم افزایی پیش رود و بتواند آینده روشن تری را برای ایران رقم زند. عملکرد روحانی در دوره نخست نشان می دهد که حاضر نیست به قیمت در قدرت ماندن به تعمیق شکاف های اجتماعی و قربانی کردن منافع ملی بپردازد. درست برخلاف کسانی که امروز برای کسب رای حاضر شدند به هر وعده غیر واقعی و فریبنده ای متوسل شوند!

#انتخابات
#ریاست_جمهوری

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ