✅ یا؟.. ✍ سبحان معصومی

✅ #انسجام یا #همبستگی؟

✍ سبحان معصومی

معمولا تفاوتی که جامعه شناسان بین دو مفهوم انسجام و همبستگی قائل می شوند به شرح زیر است:

■انسجام : پیوند میان افراد برای انجام کار مشخص
■همبستگی : پیوند میان افراد برای با هم بودن

#تالكوت_پارسونز از متفكرين برجسته نظريه ساختي – كاركردي در تحليل انسجام در سطح نظام اجتماعي به كنشهاي اظهاري اشاره نموده و معتقد است هرگاه در موقعيتهاي اجتماعي كنش هاي اظهاري ‹ خود› ‹معطوف به ديگران› باشد به نوعي همكاري و انسجام مي انجامد و هرگاه اين انسجام نهادينه باشد مي توان آن را همبستگي ناميد.
به نظر من امروز ما در ایران بیشتر از اینکه بتوانیم در کنار هم هدفی را دنبال کنیم و مقاصد مشترکی داشته باشیم به دنبال با هم بودن هستیم . و انسجام خود را می خواهیم با در کنار هم بودن به جهانیان ثابت کنیم.
اینکه ما به خودی خود با یکدیگر هیچ مشکلی نداریم و در کنار هم روز ها را میگذرانیم نمی تواند کارگشا باشد زیرا هدف مشترکی که برای رسیدن به آن تلاش شود وجود ندارد .
همبستگی زمانی ارزش دارد که سعی کنیم با هم به اهداف کوتاه و دراز مدت خود برسیم و تعامل گروهی در کار و عمل خود داشته باشیم و مشکلی هم در ارتباط ما شکل نگیرد .
ناتوانی ما در کار های گروهی نیز از همین نشأت می گیرد و زمینه ساز بسیاری مشکلات اقتصادی و اجتماعی در سطح جامعه می شود.
می توان گفت که به طور کلی توانایی فردی ما بسیار بیشتر از کار های جمعی و گروهی ما است و مثال بارزش در ورزش است که توانایی ما در ورزش های فردی مثل تکواندو ، کاراته ، ووشو بیشتر از ورزش های گروهی نظیر فوتبال ، بسکتبال ، هندبال است.
دین اسلام هم توجه خاصی به کار گروهی دارد و به همکاری گروهی برای اصلاح جامعه دستور می دهد .
از جمله کار هایی که برای رفع این مشکل می توان انجام داد ، آموزش و درونی کردن ارزش ها است که از سه طریق خانواده – آموزش و پرورش – رسانه و اجتماعی کردن افراد، می توان روحیه جمعی را افزایش داد.

🔰از کانال کانال علوم اجتماعی

#جامعه

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxZ3dXAZ8P6lvw