‌⚠️ زنگ خطر برای صندوق‌های بازنشستگی به صدا درآمده است!

‌⚠️ زنگ خطر برای صندوق‌های بازنشستگی به صدا درآمده است!

📌 چهل و هفتمین جلسه از گفتگوهای راهبردی با موضوع «تبیین الگوی سیاست‌گذاری اجتماعی در حوزه بازنشستگی»، با سخنرانی دکتر یاسر باقری در محل تالار تدبیر مرکز بررسی‌های استراتژیک برگزار شد.

1⃣ در این نشست دکتر باقری با اشاره به متوسط سابقه‌ی ۲۳ ساله‌ی بیمه‌شدگان اصلی سازمان تأمین اجتماعی در زمان بازنشستگی گفت: «از کار افتادگان به‌طور متوسط ۹.۸ سال و فوت‌شدگان به‌طور متوسط ۱۳.۷ سال حق بیمه پرداخت ‌نموده‌اند. اما در مقابل بازنشستگان با احتساب بازماندگانشان ۲۱.۲ سال مستمری دریافت می‌کنند».

2⃣ دکتر باقری افزود: «افراد به طور متوسط ۲۱ درصد حقوق و مزایای خود را به‌منظور برخورداری از تعهدات بلندمدت به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می‌کنند اما در زمان بازنشستگی با احتساب مزایا، ۱.۲ برابر حقوق و مزایای پرداختی را از سازمان تأمین اجتماعی دریافت می‌نمایند».

3⃣ دکتر باقری در تشریح وضعیت خطرناک صندوق‌های بازنشستگی بیان داشت: «اگر سازمان تأمین اجتماعی بخواهد از محل پرداخت یک‌سال حق بیمه، مزایای بازنشستگی شخصی را پرداخت کند، حق بیمه پرداختی صرفاً پاسخگوی ۲ ماه پرداخت مستمری بازنشستگی است و ۱۰ ماه دیگر باید از محل سایر منابع آن سازمان تأمین گردد».

4⃣ دکتر باقری درمورد سیاستگذاری اجتماعی در حوزه بازنشستگی گفت: «سیاست‌گذاری اجتماعی دو بنیان دارد: عدالت اجتماعی و همبستگی اجتماعی. در ایران پساانقلاب بنیان اول تا حد زیادی مورد توجه سیاست‌گذاران اجتماعی قرار داشته است اما همبستگی اجتماعی غالباً با بی‌توجهی روبرو بوده است».

5⃣ دکتر باقری در جمع‌بندی این موضوع گفت: «همبستگی اجتماعی در حوزه بازنشستگی مستلزم مشارکت واقعی همه طرف‌ها اعم از کارگر، کارفرما و دولت در تصمیم‌گیری‌هاست. این مشارکت هم افراط و تفریط در سیاست‌گذاری را تعدیل می‌کند و هم پیامدهای اجتماعی سیاسی سیاست‌ها را کنترل می‌کند».

🔻دریافت فایل پاورپوینت ارائه


🌐 شبکه جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology