🔴.. 🗞روزنامه آرمان، ۱۹ مردادماه ۹۶

🔴 #بازار_سکه_کاسبان_کنکور

🗞روزنامه آرمان، ۱۹ مردادماه ۹۶

‌آرزو ضیایی: نام کنکور که می‌آید تمام افراد کم‌خوابی‌ها، کاهش یا اضافه وزن و مشکلات روحی خود را در آن دوران به یاد می‌آورند. دوران‌کنکور زمان لذت‌بخشی برای اغلب افراد نیست و معمولا از آن به نیکی یاد نمی‌شود، اما بعد از کنکور و اعلام‌ نتایج حال‌روحی افراد دگرگون می‌شود. عده‌ای سرخوشانه با توجه به رتبه بالای خود انتخاب رشته‌ ‌می‌کنند و با فراغ بال تمام دانشگاه‌ها و رشته‌های مورد علاقه را انتخاب می‌کنند و عده‌ای نیز ناامیدانه مدام در جست‌وجوی مراکز مشاوره‌ هستند تا بتوانند در آنها مشاورانی را بیابند که توانایی راهنمایی آنها را در راستای قبولی در یک دانشگاه‌ متوسط داشته باشند. آنچه به‌نظر در میان این دو دسته مشترک است مراجعه به مراکز مشاوره کنکور است.

رتبه‌های‌برتر کنکور به‌دنبال مشاورانی می‌گردند که بتوانند در انتخاب بهترین رشته و دانشگاه آنها را راهنمایی کنند و رتبه‌های پایین کنکور نیز مشاورانی می‌خواهند که کمترین امید آنها را برای ورود به دانشگاه ناامید نکنند. در‌حال حاضر با اعلام نتایج کنکور‌ سراسری بازار انتخاب‌رشته از همیشه داغ‌تر است. مراکز مشاوره متعدد به میزان کلاس‌های کنکور متفاوت در سطح شهر وجود دارند. هزینه‌های مشاوره انتخاب‌رشته به میزانی است که بسیاری از کلاس‌های کنکور مطرح را نیز به فکر استفاده از این بازار پرهیاهو می‌اندازد تا با حضور مشاور به داوطلبان مشاوره ‌دهند. برخی از مدارس نیز در این روزها سرگرم انتخاب‌رشته برای داوطلبان کنکور هستند.

تبلیغات اغواکننده مراکز انتخاب رشته
امروز بیش از پیش تبلیغات ریز و درشت موسسات انتخاب رشته دیده می‌شود. کافی است گشتی کوتاه در فضای‌مجازی بزنیم تا هزاران تبلیغ از مراکز مشاوره مختلف و حتی تبلیغات مشاوره تلفنی و اینترنتی را بیابیم. به راستی مشخص نیست که چه تعداد از این تبلیغات توسط مراکزی انجام می‌شود که مجوز انتخاب رشته و فعالیت در این عرصه را دارند. هزینه بالای درخواستی این مراکز نیز اکثر داوطلبان را از استفاده از آنها مایوس می‌کند. برخی از آنها توان پرداخت هزینه‌های مشاوره را ندارند و برخی نیز به‌دلیل عدم‌اطمینان از قبولی خود ترجیح می‌دهند این ریسک را انجام ندهند. به‌گفته معاون مدیر کل امور‌تربیتی مشاوره وزارت آموزش و پرورش در مورد پایگاه‌های انتخاب رشته کنکور بیش از یک‌هزار و 500 پایگاه برای انتخاب رشته داوطلبان کنکور سراسری پیش‌بینی شده است. محمد مصطفوی افزود: «تمام دانش‌آموزان امکان شرکت در این پایگاه‌ها را دارند.» میزانی که به‌نظر با حجم تبلیغات مراکز مشاوره‌ کنکور قابل‌قیاس نیست! در تبلیغات رنگارنگ مراکز انتخاب رشته اثری از مجوز آنها وجود ندارد و معمولا استفاده از مشاوران مجرب در حد حرف باقی می‌ماند و زمانی داوطلب به میزان توانایی مشاور پی می‌برد که مشاوره انجام شده و داوطلب هزینه مشاوره را پرداخته است.

#کنکور

🌐جامعه‌شناسی علامه
@atu_sociology