ادامه از 🔺. دیگر نقش آن‌ها تعدیل‌گری بین مردم (معترضین) و نظام است

ادامه از 🔺
بنابراین یکی از وجوه ایجابی نقش روشنفکران و تحلیلگران سیاسی (نخبگان واسط بین مردم و دولت) اجتناب از سرکوب این اعتراضات در تحلیل است. دیگر نقش آن‌ها تعدیل‌گری بین مردم (معترضین) و نظام است. نخبگان می‌توانند با رویکردی واقع‌بینانه‌تر اشتباهات هر دو طرف را گوشزد کرده و با رویکردی فعال‌تر در روند چانه‌زنی با حکومت وارد شده و غفلت‌های آن را گوشزد کرده و سعی در تثبیت حداقلی از آزادی‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در جامعه داشته باشند. در مقابل نظام نیز باید با سعه صدر بیشتری با این اعتراضات برخورد کند و همزمان با اجتناب از سرکوب عیان با شنیدن صداهای مختلفی که در این اعتراضات حضور دارند، عرصه را برای جمع‌بودگی اقشار مختلف (مجوز تاسیس اتحادیه‌های مختلف صنفی، سیاسی) و مشروعیت بخشیدن به سبک‌های متنوع زندگی در بعد فرهنگی و در نهایت مشارکت فعال‌تر گروه‌های مختلف مردم در روند اداره و تصمیم‌گیری جامعه، در این شرایط نا امن منطقه‌ای ثبات و امنیت داخلی را افزایش دهد.

منابع:

- صدیقی، لاربی (1391)، به سوی حکومت لیبرال در جهان عرب در کتاب جامعه مدنی و دموکراسی در خاورمیانه، مترجم محمدتقی دلفروز، تهران: فرهنگ جاوید

- Thompson, E. P. (1971). The moral economy of the English crowd in the eighteenth century. Past & present, (50), 76-136.

#نویسنده_مهمان

🌐 شبکه جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/atu_sociology