قسمت اول: ادامه:.. ۵️⃣ شنود غیرشبکه‌ای:

قسمت اول: https://t.me/Economics_and_Finance/408

... ادامه:

5️⃣ شنود غیرشبکه‌ای:
در بند اول گفتم از حیث شنود، تلگرام و سروش فرقی ندارند، اما منظورم شنود شبکه‌ای بود. یک نگرانی دیگه، شنود نرم افزاریه. همینکه پیام‌رسان رو روی تلفن نصب کنید، به میکروفون، دوربین، عکس‌های ذخیره شده، و همه شماره تلفنهای ثبت در تلفن شما دسترسی داره. چه تدابیر قانونی برای حمایت از حریم خصوصی در برابر تلگرام یا پیام‌رسان‌های داخلی داریم؟

نرم افزار تلگرام توسط متخصصان جرایم رایانه‌ای ارزیابی شده و نشانه‌ای مبنی بر سوء استفاده از میکروفون و دوربین دیده نشده. اینکه با تصاویر و شماره تلفن‌های ثبت در تلفن چکار می‌کنند رو شاید هیچگاه ندونیم. پیام‌رسان‌های داخلی چطور؟ آیا بستر قانونی و حقوقی برای حمایت از حقوق مصرف‌کننده پیام‌رسان داخلی داریم؟ آیا نهادهای مستقل غیرحکومتی، نرم‌افزار این پیام‌رسان‌ها رو ارزیابی کردن؟

در این مورد، تلگرام فقط بطور نسبی بهتره.


6️⃣ سانسور:
تلگرام رو میشه فیلتر کرد اما نمیشه سانسورش کرد. یعنی می‌شه دسترسی به تلگرام رو مسدود کرد، ولی حذف تنها یک پست خاص از محتوای یک کانال میسر نیست. احتمالا پیام‌رسان‌های داخلی قابل سانسور باشند.

(بلاکچین منجی تلگرام نیست. پیشتر https://t.me/Economics_and_Finance/384 توضیح دادم بلاکچین چیه. بنظرم نمیآد بلاکچین امکان دورزدن فیلترینگ رو به تلگرام بده.)


7️⃣ آزادی انتخاب توسط مردم:
فیلتر کردن به معنی تحمیل رای حکمران به مردمه، که آزادی انتخاب و اعمال اراده مختار رو از این بنده خدا سلب می‌کنه. یک دلیل عادلانه بودن قضاوت الهی در قیامت هم همین آزادی اختیار انسانه. بطور فطری، انسان از مجبور شدن به کاری که نسبت به اون قانع نشده بدش میآد. از آیه ۱۰۵ سوره آل‌عمران هم برمیآد که کسی که بر بد بودن کاری قانع نشده باشه، بخاطر ارتکاب به اون عذاب نمی‌شه.
اگر حقیقتا بر استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی منافعی مترتبه که بر تلگرام و امثالش نیست، جامعه رو باید نسبت به این امر قانع کرد. اجبار بر استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی، در برخی احساس تنفر ایجاد می‌کنه و تجمیع این تنفر، به کاهش سرمایه اجتماعی حکومت منجر میشه. سرمایه اجتماعی برای عبور از روزهای سختی که با توجه به شرایط اقتصادی-ارزی-بانکی کشور در پیش داریم، لازمه.

الگو بودن مقدمه قانع کردنه. از این جهت، مهاجرت نهادهای حکومتی و عمومی به پیام‌رسان‌های داخلی، آغاز خوبیه، منتها حال نوبت اقناع رسیده. اگرچه بخشی از جامعه نسبت به برتری پیام‌رسان‌های داخلی قانع شده، اما بخش قابل توجهی هم بنظر قانع نمیآد.



❓ من نمی‌دونم هجرت به پیام‌رسان‌های داخلی درسته، یا تحریم کردن‌شون!

❇️ اما با کنار هم گذاشتن این هفت مورد، بنظرم میآد که فیلترینگ تلگرام درست نیست. در مورد پیام‌رسان‌های داخلی بایستی بیشتر بحث کنیم. از بعد فنی، قابلیتهای پیام‌رسان‌های داخلی بایستی بهبود پیدا کنند.
از همه مهمتر، بستر قانونی-قضایی کشور در مورد حقوق مردم پیرامون مهندسی انتخابات، شنود شبکه‌ای، شنود غیرشبکه‌ای، و سانسور بنظر کافی نمیآد. احتمالا بدون پرداختن به این مسایل، اقناع جامعه نیز به ثمر نخواهد نشست.

👈 تا این بحث ملی در حال پیشرفته، وقایع اقتصادیه در دو پیام رسان قابل دسترس خواهد بود
آی‌گپ: https://profile.igap.net/Economics_and_Finance
تلگرام: https://t.me/Economics_and_Finance