اقتصاد و حرکت به سمت دموکراسی …معمولا در کشورهای پیشرفته، عملکرد اقتصادی مناسب و دموکراسی با یکدیگر همراه هستند بطوری که در بسیاری

اقتصاد و حرکت به سمت دموکراسی


معمولا در کشورهای پیشرفته، عملکرد اقتصادی مناسب و دموکراسی با یکدیگر همراه هستند بطوری که در بسیاری موارد این تلقی را برای برخی افراد در کشورهای در حال توسعه نیز ایجاد می‌کند که تعامل میان این دو همواره سازنده خواهد بود. هرچند که دموکراسی دارای ابعاد مختلفی است و احتمالا یک دموکراسی تمام عیار می‌تواند به عملکرد اقتصادی کمک شایانی بکند اما مساله‌ی کشورهای در حال توسعه عمدتا حرکت به سمت دموکراسی است که ممکن است به بهتر شدن شرایط اقتصادی کمک چندانی نکند.
📝ترکیه و انتخابات بعد از دولت نظامی
ترکیه در اوایل دهه ۸۰ بعد از یک کودتا و روی کارآمدن یک دولت نظامی مجموعه‌ی سریعی از اصلاحات افتصادی را آغاز کرد که عمدتا اصلاحاتی جدی در مسیر سپردن اقتصاد به بازار را شامل می‌شد. بعد از حدود ۷ سال از اجرای اصلاحات اقتصادی و حکومت نظامی‌ها در اقتصاد، انتخابات و رجوع به آرای عمومی از سرگرفته شد و این سرآغازی شد بر پیچیده‌تر شدن مشکلات اقتصادی ترکیه بطوری که در دهه ۹۰ ضعف‌های ساختارِ اقتصادی، باقی مانده از دوران اصلاحات ناتمام اقتصادی، در کنار انگیزه‌های سیاسی موجب شد در بین سال‌های ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۱ درآمد سرانه‌ی ترکیه تقریبا رشدی نداشته باشد و بحران‌های متعدد اقتصادی معدود رشدهای مثبت موقت را نیز بی اثر کند. از جمله دلایل این اتفاقات توزیع درآمدهای نامتوازن و بی‌ثبات کننده‌ی اقتصاد در دوران اصلاحات اقتصادی، فسادهای ایجاد شده در سیستم حکومتی به علت خلا‌ سازوکارهای مقابله با فساد و نیز فشار بر نیروی کار سازمان یافته ‐با استدلال مقابله با نهاد مخل عملکرد بازار آزاد‐ بود که باعث می‌شد نارضایتی‌های اجتماعی ایجاد شود و تمایل اقشار تحت فشار به بازتوزیع ثروت، اجتماع را بی‌ثبات کند همچنین این مشکلات نگاه بلندمدت و انگیزه‌های لازم برای اجرای اصلاحات اقتصادی در سیاست‌مداران را از بین می‌برد.
📝چالش توسعه‌ی اقتصادی و حرکت به سمت دموکراسی
بنابر این توزیع قدرت، شرایط اجتماعی، قدمت نهادهای دموکراتیک و چالش‌های اقتصادی، کلاف توسعه‌ی اقتصادی را در کشورهای در حال توسعه به شدت پیچیده می‌کنند.
https://telegram.me/Economics_Cafe