✍🏻:، سلطه را در دریا زیر سوال می‌برد.. (بخش نخست)

✍🏻 #گزارش: #چین، سلطه #آمریکا را در دریا زیر سوال می برد.
(بخش نخست)

در اواخر ماه آوریل، چین اولین ناو هواپیمابر ساخت خود را به آب انداخته است. کشتی "شاندونگ"، نه تنها نقطه عطفی در توسعه کشتی سازی چینی به شمار می رود، بلکه ممکن است گُواه آغاز روند تغییر تعدل نیروها در جهان هم باشد.

"شاندونگ" دومین ناو هواپیمابر در ناوگان دریایی ارتش چین است که در ترکیب آن ناو هواپیمابر "لیائونینگ" هم هست. "لیائونینگ" در چین ساخته نشده، این کشتی در سال های اخیر موجودیت اتحاد جماهیر شوروی ساخته می شد، ولی ساختن آن به پایان نرسید.

ناو هواپیمابر (آن زمان نام آن "Varyag" بود) به پروژه "Crechet" تعلق داشت ، که طبق آن ناو هواپیمابر روسی "دریاسالار کوزنتسوف" ساخته شده بود. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ناو هواپیمابر ناتمام "Varyag" به دست اوکراین افتاد. ولی اوکراین هم نتوانست کار را به پایان برسناد و در سال 2008، کار بر روی آن به طور کامل متوقف شد. در همان سال، این کشتی توسط چین که فعالانه به دنبال توسعه نیروی دریایی خود بود خریده شده است. اما چین هم نتوانست از لحتظ فناوری، کشتی را از صفر بسازد. پس از انذاختن لنگر در چین، روند طولانی ترمیم و تکمیل کشتی "Varyag" شروع شد. در سال 2011 کشتی مذکور در ترکیب نیروی دریایی چین تحت نام "لیائونینگ" ظاهر شد.
و اکنون، شش سال بعد، چین صاحب ناو هواپیمابر دوم به نام "شاندونگ"شد که این بار به طور کامل در کارخانه کشتی سازی چینی ساخته شده است. جالب توجه است، از لحاظ تکنولوژی کاملا جدید نیست، در واقع کپی پروژه ناو هواپیمابر چینی و شوروی "دریاسالار کوزنتسوف" است که در 1978 طراحی شده بود.

https://t.me/InternationalRel/10273