✍🏻:، سلطه را در دریا زیر سوال می‌برد.. (بخش دوم)

✍🏻 #گزارش: #چین، سلطه #آمریکا را در دریا زیر سوال می برد.
(بخش دوم)

در آن روزها، این پروژه قطعا یک پروژه خوب بود که پتانسیل آن به طور کامل حتی تا امروز بکار برده نشده است. با این حال، در مقایسه با همتایان آمریکایی، "شاندونگ" هنوز هم برتری دارد. مثلا، کشتی چینی دارای منجنیق برای راه اندازی هواپیما ندارد و به جای آن از یک سطح شیب دار ویژه استفاده می شود. ممکن است ظرفیت احتمالا حدود 30-40 هواپیما داشته باشد و در نهایت، توسط دیگ بخار و توربین کار می کند نه با توربین هسته ای رانده می شود.
امروزه ناوهای هواپیمابر به ابزاری و نمادی از سلطه جهانی تبدیل شده‌اند و ظاهر شدن کشتی جدید چین به عنوان چالش در مقابل تسلط آمریکا است. امروز حضور ناو های هواپیمابر در ترکیب ناوگان، به این معنی است که دولت این فرصت را نه تنها به حفاظت از مرزهای خود، بلکه در صورت نیاز برای دفاع از منافع ژئوپولیتیک خود در هر نقطه جهان امکان پذیر می سازد. به همین دلیل است ناو هواپیمابر، فقط نوع سلاح نه بلکه از ویژگی های متعلق به رتبه قدرت پیشرو در جهان است.
با راه اندازی"شاندونگ" چین به وضوح نشان می دهد که در صدد رسیدن به آمریکا است.
ناو هواپیمابر "شاندونگ" از سال 2013 آغاز شده و در زمان نسبتا کوتاهی تکمیل شده است. با این حال، کشتی مذکور، آخرین کشتی در برنامه ناو هواپیمابری چینی نیست. یکی دیگر از ناو هواپیمابر در دست تولید است که تقریبا در سال 2020 رونمایی خواهد شد و یکی دیگر از ناوهای هواپیمابر چینی در فرآیند طراحی است. #هند همچنین به دنبال داشتن ناوگان قدرتمند است. اکنون این کشور یک ناو هواپیمابر که در زمان اتحاد جماهیر شوروی ساخته شده بود و در همان زمان یک کشتی دیگری در مرحله تولید و سومی در برنامه این کشور است.
اما در حال حاضر تهدیدی برای رهبری جهانی آمریکا در زمینه انجام ناوگان ناو هواپیمابر وجود ندارد. آمریکایی ها هنوز دارای بزرگترین ناوگان نیروی دریایی شامل 11 ناو هواپیمابر هسته ای است. با این حال، ناو هواپیمابر چینی دارای اهمیت نه فقط نظامی بلکه سیاسی است. چرا که با راه اندازی آن، چین بار دیگر موضع گیری خود به عنوان بازیکن جهانی که سلطه آمریکایی را در جهان به چالش می کشد، تایید نموده است.

#تحلیل
https://t.me/InternationalRel/10283