✅ آیا می‌تواند را مسدود کند؟ (بخش ۳)

✅ آیا #ایران می‌تواند #تنگه_هرمز را مسدود کند؟ (بخش 3)

در حال حاضر نیروی دریایی نامنظم #ایران در #خلیج_فارس چهار دسته سلاح اصلی دارد:

1️⃣ مین‌های دریایی:
با آنکه در پوشش رسانه‌ای ایران در مانورهای سپاه پاسداران در منطقه خلیج فارس، تمرکز بیشتر بر انواع قایق‌ها یا ناوچه‌های ساخت ایران و موشک‌های زمین به دریاست، در برآوردهای نظامی آمریکا و بریتانیا، بیشتر تمرکز بر مین‌های دریایی ایران است. در گزارش‌هایی که در رسانه‌ها منتشر شده برآورد شده که ایران بیش از پنج هزار قبضه انواع مین‌های دریایی را در اختیار دارد. این مین‌ها با تکنولوژی نه چندان پیشرفته می‌توانند منطقه وسیعی را آلوده کنند.

2️⃣ قایق‌های تندرو:
با آنکه ناوگان پنجم آمریکا، مستقر در خلیج فارس و نیروهای بین المللی، کشتی‌های مین روب در منطقه مستقر کرده‌اند، اما مقام‌های ارتش آمریکا می‌گویند، جمع آوری ایمن مین‌ها، با وجود تهدید قایق‌های تندروی سپاه، مشکل و خطرناک است. برآورد می‌شود که ایران حدود ۲۰ ناوچه‌ ساخت #چین مجهز به موشک‌های ضد کشتی در اختیار داشته باشد. همچنین در ناوگان سپاه پاسداران، حدود ۴۰ قایق نظامی سوئدی و تعداد نامعلومی شناورهای سبک ساخت ایران به کار گرفته شده است.

3️⃣ زیر دریایی:
ایران بعد از فروپاشی شوروی، از روسیه سه فروند زیردریایی "کلاس کیلو" خرید. این زیردریایی‌ها در برآوردهای نظامی آمریکا به عنوان تهدید‌های جدی شناخته می‌شوند. نمونه مشابه این زیر دریایی‌ها که در اختیار #کره_شمالی است، هشت سال پیش یک ناوچه #کره_جنوبی را غرق کرد.

4️⃣ موشک‌های ضد کشتی:
ایران سه نوع موشک ضد کشتی چینی را در اختیار دارد. در سال‌های اخیرمقام‌های ایران گفته‌اند موشک‌های پیشرفته دیگری هم تولید کرده‌اند. اما در برآوردهای غرب از توان دریایی ایران، بر این سه نوع موشک چینی تاکید شده است. موشک‌ سی‌اس‌اس-سی، مشهور به کرم ابریشم که در زمان جنگ هم استفاده شده بود. برد این موشک حدود ۳۰۰ کیلومتر است.

نواع موشک‌های دیگر ایران که آمریکا آنها را تهدیدی جدی قلمداد کرده است موشک‌های سی-۸۰۱ و سی-۸۰۲ هستند. حزب الله #لبنان در سال ۲۰۰۶ در جریان جنگ با #اسرائیل با استفاده از یکی از این موشک‌ها یک ناوچه اسرائیلی را هدف قرار داد.

http://bit.ly/2NtAWQ5