✅ آیا می‌تواند را مسدود کند؟ (بخش ۲).. 🔹 تنگه هرمز چقدر باریک است؟

✅ آیا #ایران می‌تواند #تنگه_هرمز را مسدود کند؟ (بخش 2)

🔹 تنگه هرمز چقدر باریک است؟

تنگه هرمز، همانطور که در تصویر زیر پیداست، میان #ایران و #عمان است. عرض ورودی و خروجی این تنگه حدود ۵۰ کیلومتر است،‌ و کوتاه ترین عرض هم در میانه تنگه و حدود ۴۰ کیلومتر است.

اما تنگه تنها در بخش میانی عمیق است. برای همین هم در نقشه‌های دریانوردی یک مسیر رفت، یک مسیر برگشت ایمن و یک نوار حائل - بین این دو مسیر - برای نفتکش‌های سنگین در نظر گرفته شده است. در مجموع عرض نوار قابل استفاده برای کشتی‌های سنگین حدود ۱۰ کیلومتر است.

در ادامه مسیر تانکرهای به خلیج فارس، از نزدیکی دو جزیره تنب کوچک و بزرگ می‌گذرد که مورد اختلاف ایران و کشورهای عربی است و این نقشه اهمیت استراتژیک آن را نشان می‌دهد.

با وجود باریک بودن مسیر نفتکش‌ها و در مجموع کشتی‌های بزرگ که مجبورند در آب‌های عمیق سفر کنند، بستن تنگه هرمز یا مسیرهای دریایی - برخلاف ایده‌های مطرح شده در بعضی از رسانه‌ها- به شکل بستن جاده قابل تصور نیست. بلکه برای مسدود کردن مسیر کشتی‌ها، در عمل تنها گزینه‌های نظامی مطرح می‌شوند. آن هم برای نا امن کردن مسیر کشتی‌ها. این وضعیت در زمان جنگ #عراق با #ایران هم تجربه شده بود.

🔹 ایران چه امکاناتی برای مسدود کردن تنگه هرمز دارد؟

تاکتیک نیروی دریایی ایران، بعد از جنگ، دچار تحولی اساسی شد و از یک نیروی دریایی کلاسیک به یک نیروی غیر منظم تبدیل شد. بخشی از این تحول حاصل تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران است که بازسازی و تعمیر ناوگان این کشور را دشوار کرده است.

تجربه رویارویی مستقیم ایران و آمریکا در سال ۱۳۶۷ در جریان عملیاتی که آمریکا آن را "آخوندک" (Operation Praying Mantis) می‌خواند هم به عنوان یکی از دلایل تصمیم ایران به روی آوردن به نیروی دریایی نامنظم شناخته می‌شود. در این عملیات نیروی دریایی کلاسیک ایران دربرابر قدرت آتش آمریکا بی‌دفاع بود.
https://goo.gl/x6c2Lo