✅ آیا مذاکره با برای مشکل‌تر از است؟. بخش (۱)

✅ آیا مذاکره با #ایران برای #ترامپ مشکل‌تر از #کره_شمالی است؟
بخش (1)

#مصاحبه دویچه‌وله با پائولو #کاساکا مؤسس و مدیر "انجمن دمکراتیک آسیای شمالی" در #بروکسل

آیا ترامپ در رابطه با کره شمالی موفق و در برابر ایران ناکام است؟ پائولو کاساکا، تحلیل‌گر، می‌گوید سیاست ترامپ در برابر دو کشور مشابه بوده،اما تعیین‌کننده، تفاوت‌ در تحریم‌های جهانی علیه آنها و میزان نارضایتی داخلی است.

پائولو کاساکا مؤسس و مدیر "انجمن دمکراتیک آسیای شمالی" در بروکسل است. او که پرتغالی است از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۹ عضو پارلمان اروپا بود. کاساکا کارشناس سیاسی مسائل ایران است و تا کنون چندین کتاب و گزارش درباره اقتصاد و سیاست بین‌الملل منتشر کرده است.

خبرنگار دویچه وله شمیل #شمس در باره نوع رویکرد #آمریکا با مسئله هسته‌ای #ایران در مقایسه با #کره_شمالی مصاحبه‌ی زیر را با پائولو کاساکا انجام داده است.

🔹 آقای کاساکا، برخی مقامات آمریکایی ادعا می‌کنند که سیاست پرخاشگرانه دونالد #ترامپ در برابر کره شمالی این کشور کمونیست را وادار به نشستن بر سر میز مذاکره کرده است. اما سیاست ترامپ در رابطه با ایران - کشور دیگری که ظاهرا می‌خواهد به قدرتی اتمی تبدیل شود - به نتیجه نرسیده است. چه چیزی مذاکره با ایران را برای دولت ترامپ مشکل می‌سازد؟

🔸 پائولو کاساکا: من در سال ۲۰۱۶ مطلبی را با عنوان "تهدید مثلث PINK: تکثیر ترور هسته‌ای: یک ارزیابی" در #واشنگتن، پایتخت آمریکا، ارائه کردم. در آن گزارش من #پاکستان، #ایران و #کره_شمالی (PINK) را سه رأس یک مثلث دانستم که به اتفاق باید با آنها برخورد بشود. توصیه‌های من هماهنگ است با آنچه دولت ترامپ انجام داده است.

آقای ترامپ فشار بر این کشورها را افزایش داده و تحریم‌های بیشتری را در رابطه با فعالیت‌های آنها در جهت گسترش هسته‌ای برقرار کرده است. این اواخر دولت ترامپ پاکستان را هدف قرار داده بود. ترامپ از خود اراده‌ای را در این رابطه نشان می‌دهد که دهه‌هاست هیچ یک از رؤسای جمهور ایالات متحده از خود نشان نداده است.

🔹 آیا سیاست‌های او در برابر این کشورها با هم مرتبط هستند؟

🔸پائولو کاساکا: فکر می‌کنم کشور به کشور فرق می‌کند و نتایج به طور همزمان به دست نمی‌آید. هنوز خیلی زود است بتوان از موفقیت در رابطه با کره شمالی سخن گفت، همان طور که بارها در گذشته دیده‌ایم که موفقیتی که ادعا می‌شده به دست آمده، گذرا بوده است. اما این واقعیت که تحریم‌ها علیه کره شمالی بسیار قاطعانه‌تر مقرر شدند، مقامات این کشور واقع در آسیای شمال شرقی را وادار کرده به دنبال سازش باشند.
وضعیت در ایران هم روندی مثبت طی می‌کند. نباید فراموش کنیم که تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران قابل مقایسه با تحریم‌ها علیه کره شمالی نیستند، بنابراین نتایجی هم که به دست می‌آید یکسان نیست.
از سوی دیگر، نارضایتی گسترده در #ایران بسیار شدیدتر از کره شمالی است، بنابراین فشار داخلی در ایران بیشتر است.

همان‌طور که در مورد شوروی سابق هم صدق می‌کرد، تحلیل ضعف عینی رژیم #ایران ساده‌تر است تا اینکه بخواهیم زمان دقیق و شرایط سرنگونی احتمالی این رژیم را حدس بزنیم.

🔗 http://www.dw.com/en/is-it-more-difficult-for-trump-to-handle-iran-than-north-korea/a-43183659