✅ آیا مذاکره با برای مشکل‌تر از است؟. بخش (۲)

✅ آیا مذاکره با #ایران برای #ترامپ مشکل‌تر از #کره_شمالی است؟
بخش (2)

#مصاحبه دویچه‌وله با پائولو #کاساکا مؤسس و مدیر "انجمن دمکراتیک آسیای شمالی" در #بروکسل

🔹 در سال ۲۰۱۵ ا#یران توافقی اتمی را با قدرت‌های جهانی، از جمله #آمریکا، امضا کرد. مخالفت #ترامپ با این توافق بر کسی پوشیده نیست. برخلاف راهکار ترامپ در رابطه با #کره_شمالی، به نظر می‌رسد که رئیس جمهور آمریکا در مورد #ایران می‌کوشد از میز مذاکره دوری کند. آیا با این نظر موافقید؟

🔸 پائولو کاساکا: فکر می‌کنم اگر و زمانی که مقامات ایران با انجام مذاکره بدون پیش‌شرط‌ موافقت کنند، پرزیدنت ترامپ همان واکنشی را نشان خواهد داد که نسبت به کره شمالی نشان داد. من تفاوتی میان رویه‌ای که ترامپ در برخورد با دو کشور دارد نمی‌بینم. اما او دریافته که احتمال سرنگونی رژیم کره شمالی به دلیل فشار داخلی به اندازه‌‌ای نیست که در مورد ایران وجود دارد.

واقعیت این است که در رابطه با توافق اتمی با ایران، موضع #فرانسه در حال نزدیک‌تر شدن به موضع آمریکاست و به کشورهای دیگر غربی مانند #آلمان فشار می‌آورند تا موضع‌شان را تغییر دهند و بفهمند که یا یک تغییر سیاست باید صورت گیرد تا تهدیدات ایران را فرو بنشاند، و یا اینکه توافق اتمی از هم می‌پاشد.

این ایده که توافق اتمی با ایران بدون آمریکا می‌تواند پا برجا بماند واقع‌بینانه نیست.

🔹 بنابراین شما می‌گویید که آمریکا رویه‌های مختلفی را در ارتباط با کشورهای مختلف و مناطق گوناگون به نسبت منافعش اتخاذ می‌کند؟

🔸 پائولو کاساکا: ما نباید قدرت‌های اتمی مثل #فرانسه و #بریتانیا را با کشورهایی مثل #کره_شمالی و #ایران که می‌خواهند صاحب بمب اتمی بشوند برابر بدانیم. هم‌زمان باید هدف جهانی نابودی سلاح‌های هسته‌ای در سراسر دنیا را به خاطر داشته باشیم و به پیگیری این هدف ادامه دهیم.

🔹 آمریکا قراردادهای عظیم تسلیحاتی با کشورهای رقیب ایران در #خاورمیانه و نیز مخالفان #کره_شمالی در آسیای شمال شرقی امضا کرده است. فکر می‌کنید که دستگاه نظامی- صنعتی علاقه‌ای به دامن زدن به خصومت‌ها در این دو منطقه دارد؟

پائولو #کاساکا: سیاست غرب – به ویژه سیاست آمریکا – در رابطه با خاورمیانه فاقد یکپارچگی و بینش لازم است. فروش هنگفت هواپیماهای جنگنده به #قطر توسط آمریکا، بریتانیا و فرانسه یک نمونه آن است.

قطر یکی از مشوقان اصلی جهادگرایی در خاورمیانه بوده و از سوی ایران هم حمایت می‌شود. این کشور آشکارا علیه منافع آمریکا [در خاورمیانه] صف‌‌بندی کرده، اما به نظر می‌رسد که قدرت‌های غربی بیشتر علاقه دارند اسلحه بفروشند تا در جهت تغییر سیاست‌های قطر تلاش کنند.

در جای دیگر هم به نظر می‌رسد که غرب قدرت ایستادگی در برابر فشار دستگاه نظامی - صنعتی را ندارد. فروش اسلحه توسط آمریکا در این اواخر به عربستان سعودی به زحمت بتواند راه مؤثری برای کمک به این کشور پادشاهی برای مقابله با نیروهای منطقه باشد که از سوی ایران حمایت می‌شوند.

🔗 http://www.dw.com/en/is-it-more-difficult-for-trump-to-handle-iran-than-north-korea/a-43183659