✍🏻 نشریه آتلانتیک: جنگ در واقعا چندین جنگ است؛،،،، و هر یک از سوریه چه می‌خواهند؟ (بخش ۱)

✍🏻 #تحلیل نشریه آتلانتیک: جنگ #سوریه در واقعا چندین جنگ است؛ #آمریکا، #اروپا، #روسیه، #عربستان، #اسرائیل و #ترکیه هر یک از سوریه چه می‌خواهند؟(بخش 1)

اگر چه بشار اسد رئیس جمهور #سوریه در جنگ داخلی کشورش با پیروزی هایی همراه بوده است اما این بدان معنا نیست که سوریه به سمت صلح حرکت می کند بلکه در حقیقت مناقشه در این کشور به دلیل که این قدرت های خارجی برای تامین منافع خود در میدان نبرد سوریه مشارکت دارند در حال افزایش است.

مجله آتلانتیک در تحلیلی نوشت: در شب جمعه دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا از تصمیم خود در مورد استفاده از قدرت نظامی ( عادلانه) علیه اهداف دولتی سوریه برای تلافی اقدام رژیم در حملات شیمیایی مشکوک را اتخاذ کرد. اگر چه بشار اسد رئیس جمهور سوریه در جنگ داخلی کشورش با پیروزی هایی همراه بوده است اما این بدان معنا نیست که سوریه به سمت صلح حرکت می کند بلکه در حقیقت مناقشه در این کشور به دلیل که این قدرت های خارجی برای تامین منافع خود در میدان نبرد سوریه مشارکت دارند در حال افزایش است.

به گزارش «انتخاب»، در ادامه این مطلب می خوانیم: کریستوفر فیلیپس مولف کتاب نبرد سوریه و رقابت های بین المللی در خاورمیانه جدید بر این تاکید کرد که اگر شما به ادبیات جنگ داخلی نگاهی بیندازید متوجه حضور قدرت های خارجی می شوید که آن ها پایان دادن به جنگ داخلی را با مشکل روبرو می کنند زیرا که این قدرت ها تا زمانی که خواسته های آن ها برآورده نشود تمایلی برای ترک آن کشور ندارند. در طی هفت سال گذشته جنگ سوریه ما شاهد حضور کشورهای مختلفی بوده ایم که آن ها با هر گونه ابزار از طریق سربازان مزدور تا عملیات ویژه برای انتقال تسلیحات استفاده کرده اند. مناقشه سوریه در طی زمان پیچیده تر و خطرناک تر شده است و آینده اکنون سوریه تا حد زیادی در خارج از مرزهای آن تعیین می شود. اکنون پرسش این است که چه کسی و چرا در سوریه مبارزه می کنند؟


🔹 ایالات متحده آمریکا
دلیل حضور ایالات متحده آمریکا در سوریه عمدتا برای مبارزه با داعش بوده است. برای نمونه به اظهارات اخیر برت مک گرک فرستاده ائتلاف ضدداعش بر این تاکید کرد: «هدف آمریکا در سوریه مبارزه با داعش است. این ماموریت اصلی ما است و اکنون تمام نشده است و ما درصدد تکمیل این ماموریت هستیم.» در کنار آن از منافع دیگر ایالات متحده می توان به مهار نفوذ ایران و همچنین مجازات سوریه برای استفاده از سلاح های شیمیایی هم ذکر کرد.

کریستوفر فیلیپس بر این تاکید کرد: « ایالات متحده آمریکا در سوریه برای تامین منافع خود اهمیت های متفاوتی را در زمان های متفاوت دنبال کرده است و همین یکی از دلائلی است که چرا سیاست آمریکا در سوریه تا حد زیادی ناموفق بوده است.» تا قبل از ظهور داعش در سال 2014م. ایالات متحده آمریکا صرفا به دنبال مهار این مناقشه بود زیرا تلاش های بین المللی برای حل و فصل این مسئله با شکست همراه شده بود. اگر چه دولت اوباما از برکناری بشار اسد حمایت می کرد ولی نسبت به ارسال تسلیحات یا کمک های مالی به گروه های مخالف شورشی تمایلی نداشت زیرا ترس داشت که این تسلیحات به دست گروه های اسلام گرا و جهادی های افراطی بیفتد.

در سال 2014م. باراک اوباما همچنین در مورد سلاح شیمیایی خط قرمزی را ترسیم کرد که استفاده رژیم سوریه از سلاح شیمیایی محاسبات وی را در مورد استراتژی آمریکا در این کشور تغییر خواهد داد. اما هنگامی که در سال 2013م حکومت اسد از گاز سارین بر علیه غیرنظامیان استفاده کرد اوباما به جای کاربرد زور، با روسیه برای از بین بردن صرفا ذخایر سلاح های شیمیایی به توافق رسید.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای نخستین بار اخیرا گفت که نیروهای آمریکا خیلی زود سوریه را ترک خواهند کرد در حالی که مشاوران نظامی وی در حال برنامه ریزی برای ارسال نیروهای بیشتربه سوریه هستند. زمانیکه وی اظهارات خود را بیان می کرد حضور نیروهای آمریکا 2000 نفر است که بنا بر گزارش های خبری ، دونالد ترامپ درصدد خروج آن ها در عرض شش ماه است. اما حملات شیمیایی مشکوک هفته ی گذشته باعث شد که دونالد ترامپ همانند سال گذشته حملات مشابه برای تلافی علیه رژیم سوریه انجام دهد. این بدان معنا است که ایالات متحده آمریکا بار دیگر ماموریت ضد تروریسم را در خارج از کشور توسعه داده است.

🔗 https://www.theatlantic.com/international/archive/2018/04/the-syrian-war-is-many-wars/557990/