✍🏻 نشریه آتلانتیک: جنگ در واقعا چندین جنگ است؛،،،، و هر یک از سوریه چه می‌خواهند؟ (بخش ۲) …🔹اروپا

✍🏻 #تحلیل نشریه آتلانتیک: جنگ #سوریه در واقعا چندین جنگ است؛ #آمریکا، #اروپا، #روسیه، #عربستان، #اسرائیل و #ترکیه هر یک از سوریه چه می‌خواهند؟(بخش 2)


🔹اروپا

کشورهای اروپایی مانند فرانسه و بریتانیا در سوریه به دلیل داعش حضور دارند. سیاست های آن ها در سوریه تا حد زیادی با سیاست های ایالات متحده آمریکا همخوانی دارد. برای نمونه آنها در روز جمعه در حملات تلافی جویانه علیه اسد به دلیل استفاده از سلاح های شیمیایی مشارکت داشتند. علاوه بر این اروپا همچنین با بحران پناهندگان سوریه هم دست و پنجه نرم می کند. این بحران ها پویایی و دینامیک های سیاسی این قاره را با تغییر همراه کرده است و به موفقیت احزاب راست گرا در انتخابات این کشور به دلیل مخالفت آن ها با مهاجرت کمک کرده است. در این هفته جرارد آرواد سفیر فرانسه در واشنگتن در اظهاراتی تاکید کرد: « برای مقابله با تهدیدات ؛ برقراری ثبات سوریه و ایجاد یک گذار سیاسی معتبر ضروری است. هدف غرب باید تعامل با روسیه، ترکیه و ایران برای تحول سیاسی در سوریه باشد.» بنابراین هر دو کشور فرانسه و بریتانیا با اقدام نظامی آمریکا علیه اسد به دلیل استفاده از سلاح شیمیایی مشارکت داشتند.

روسیه
روسیه برای حفظ بشار اسد از دست شورشیان ( گروه های تروریستی) و همچنین برای افزایش نفوذ خود در خاورمیانه در سوریه حضور دارد. مداخله نظامی روسیه در سپتامبر 2015م بقای بشار اسد را تضمین کرده است و وی توانسته است از این طریق کنترل بیشتری بر سرزمین سوریه دست پیدا کند. مناسبات روسیه با اسد به دوران جنگ سرد بر می گردد. سوریه میزبان تنها پایگاه هوایی روسیه در مدیترانه است( طرطوس). اما با توجه به ملاحظات فوق، دولت روسیه همچنین نسبت به گسترش و رشد گروه های اسلامی در کشورهای عربی جایی که هرج مرج جایگزین افراد قدرتمند شده است نگران است. شاید مهم ترین نقطه نظر در این مورد است که مناقشه سوریه بازگشت دوباره روسیه به جهان را نشان می دهد.

کریستوفر #فیلیپس معتقد است: « آن چه که اکنون برای ولادیمیر پوتین مهم است استفاده از سوریه به عنوان دستورکاری برای نمایش قدرت روسیه همانند دوران اتحاد جماهیر شوروی که به یک بازیگر مهم و بزرگ در خاورمیانه تبدیل شده بود.» زالزبرگ تحلیلگر ارشد مسائل اسرائیل – فلسطین در گروه بحران بین المللی بر این تاکید کرد: « مسکو با تمام بازیگران مهم این مناقشه به جز آمریکا روابط نزدیکی دارد.( ایران – سوریه- ترکیه و اسرائیل). این کشور نقش فزاینده ای را در میانجیگری بین اسرائیل – ایران ایفا می کند که چه نوع حضور ایران در سوریه می تواند برای اسرائیل قابل تحمل باشد. تحلیل من این است که بیشتر این رویدادها ( واکنش اسرائیل با حملات نظامی علیه اقدامات ایران در سوریه) تکرار خواهند شد. وی گفت: روسیه اکنون به یک موقعیت برجسته در داخل سوریه دست پیدا کرده است و اما این مشخص نیست که آیا روسیه از نفوذ خود برای اقناع اسد به توقف استفاده از سلاح شیمیایی علیه مردمش استفاده می کند یا خیر»

🔹عربستان سعودی

عربستان سعودی در مناقشه سوریه از گروه های شورشی مخالف ایران حمایت می کند. آن ها مخالفان سوریه را به دلیل رقابت با ایران حمایت مالی و تسلیحاتی می کنند. این کشور از شورش اهل سنت علیه فرقه اقلیت اسد به عنوان فرصتی برای تبدیل سوریه از یک دولت طرفدار ایران به دولت مخالف ایران تلاش می کند. در این راستا ترکیه و قطر همچنین از این تحولات به عنوان فرصتی برای تبدیل سوریه به یک کشور دوست تلاش کردند بنابراین آن ها از گروه هایی که با اخوان المسلمین پیوند داشتند را حمایت مالی کردند. محمد بن عبدالرحمان آل ثانی وزیر خارجه قطر به خبرنگاران در واشنگتن در روز پنج شنبه گفت که اسد یک جنایتکار جنگی است که مستحق پیگرد قانونی است. وی خواستار فرایند دیپلماتیک در مناقشه سوریه شد چیزی که منجر به گذار قدرت می شود که این ایده بارها مطرح شده است. اما این اسد که بیشتر کشور را به دست آورده‌است، انگیزه زیادی برای پی‌گیری ندارد.

🔗 https://www.theatlantic.com/international/archive/2018/04/the-syrian-war-is-many-wars/557990/