«دیاکو حسینی» پژوهشگر ارشد مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در تشریح کابینه احتمالی دونالد ترامپ و سیاست خارجی وی در گفت‌وگو

«دیاکو حسینی» پژوهشگر ارشد مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در تشریح کابینه احتمالی دونالد ترامپ و سیاست خارجی وی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: پرسشی که در مورد سیاست خارجی دونالد ترامپ باید مطرح شود، این است که عوامل دخیل در این حوزه از سیاست‌های وی کدام پارامترها هستند؟ به عبارت دیگر چه گزاره‌هایی در این خصوص باید مدنظر قرار گرفته شود. در سطح اول می‌بایست شخصیت و روانشناسی ترامپ را مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم. به گونه‌ای که اگر به شخصیت اوباما نگاهی گذرا بیندازیم وی یک رئیس جمهور تحصیل‌کرده محسوب می‌شد اما در تشریح و توضیح ترامپ ما از یک سرمایه‌دار صحبت می‌کنیم که شخصیت و حتی ادبیات مناسبی از خود نشان نداده است.

وی ادامه داد: در سطح دوم می‌بایست چینش کابینه وی و نفوذ افراد گوناگون که در پست‌های مختلف حضور پیدا می‌کنند، مدنظر قرار گیرد. به صورتی که سه عنصرکلیدی هر کابینه یعنی وزارت دفاع، وزارت خارجه و شورای امنیت ملی بیشترین تاثیر را می‌توانند در سیاست‌های یک رئیس‌جمهور داشته باشند. از این جهت و با توجه به این‌که همچنان کابینه نهایی ترامپ مشخص نشده است، نمی‌توانیم بگوییم که کدامیک از وزراء یا اشخاصی که در کابینه وی حضور دارند می‌توانند نقش کلیدی و تاثیرگذار روی چهل و پنجمین رئیس جمهور ایالات متحده داشته باشند.

سطح سوم یا به عبارت دیگری پارامتر سوم بحث موازنه داخلی میان کنگره و کاخ سفید است و این‌که باید ببینیم چه وضعیتی در بین این دو ارگان به عنوان قوه مجریه و مقننه صورت می‌گیرد. اغلب جمهوری‌خواهانی که در کنگره و سنا حضور دارند از طیف سنتی قلمداد می‌شوند و اگر ترامپ تصمیم بگیرد با سیاست‌ها و افکار خود برخی از آنها را تحریک کند، احتمال دارد که انشقاق زیادی در این بین به وجود آید.