🔴اردوکشی و قدرت‌نمایی خیابانی برای یک نظام مستقر بد نیست، فاجعه‌بار است ✍️دکتر ناصر همتی- روانپزشک …⬅️ این تصور هم غلط است که بعضى

🔴اردوکشی و قدرت‌نماییِ خیابانی برای یک نظامِ مستقر بد نیست، فاجعه‌بار است ✍️دکتر ناصر همتی- روانپزشک


⬅️ اين تصور هم غلط است كه بعضى خيال كنند با حركاتِ خيابانى، يك اهرم فشارى عليه نظام درست می‌کنند و مسئولين نظام را مجبور می‌کنند، وادار می‌کنند تا به عنوان مصلحت، زير بار تحميلات آنها بروند؛ نه، اين هم غلط است.

👈خطبه‌های نماز جمعه رهبری
تهران: ۲۹ خرداد ۱۳۸۸


💠این تصوّر هم غلط است كه فکر کنیم بسیجِ نیروهای وفادار به حاکمیت و اجازه‌ی قدرت‌نمایی دادن به آنان در امنیّتِ کامل، مخالفان را مرعوب و مساله‌های مردم و دغدغه‌های آنان را برای همیشه جمع می‌کند ( از شائبه‌های ساندیسی و شواهدِ انکارناپذیرِ مالی و اجبارهای مکتوب می‌گذریم و فرض می‌کنیم همه‌ی کسانی که ۱۳ دی در حمایت از نظام، وسعتِ صدا و قدرتِ حجره‌هاشان را به نمایش گذاشتند، کاملاً خودجوش به خیابان آمده بودند).

💠برای فهمِ درستیِ این نظریه، یادآوریِ ۹ دی ۸۸ کافی است؛ اگر اردوکشی و قدرت‌نماییِ خیابانی موثر بود، که بعد از ۸ سال ناچار به تکرارِ آن نبودید.

💠کسی که اردوکشیِ خیابانی را با تهدید به داغ و درفش، برای منتقدینْ منع می‌کند اما برای موافقانِ خود نه تنها تایید می‌کند که موردِ حمایت و تشویق قرار می‌دهد؛ جامعه‌ی ایران را دچار انشقاق کرده است، شکاف و انشقاقی که با تسامح، در سال ۸۸ شروع شده، بسط یافته و در ۱۳۹۶ به بالاترین میزان رسیده‌است.

💠در خوش‌بینانه‌ترین حالت، آتشی را زیر خاکستر بُردید اما چند نکته‌ی حیاتیِ را ندیده گرفتید و شعارهایی را نشنیده:

۱) شعارهای مدنیِ سال ۸۸ را که غالباً بر آراء دزدیده‌شده تمرکز داشت، به سمتِ شعارهایی بردید که از راس هرمِ «مزلو» به قاعده‌ی آن رسیده بود. ”رایِ من کجا است“ به ”نان و مسکن“ کشید. بعید می‌دانم این تحول را درک کنید.

۲) شعارِ ” یا حسین، میرحسین“ به ”رضاشاه روح‌ات“ شاد رسید و ”یا مهدی، شیخ مهدی“ به این جا رسید که فریاد زدند: ”اصلاح‌طلب! اصولگرا! دیگه تمومه ماجرا“.

۳) مراجعِ فکری جوان را از هانا آرنت، ریچارد رورتی و آلن بدیو، به دلقک هایی چون سید محمد حسینی تبدیل کردید.

۴) اگر شروع و پایان اعتراضات ۸۸ در خیابان‌های تهران بود، خیزشِ ۹۶ به دهلران و تویسرکان هم رسید؛ این را هم نمی‌فهمید.

۵) چهل سال است ادعا می‌کنید قدرت‌تان را از صندوقِ رای می‌گیرید اما هر صدای مخالفی را با نعره‌های خیابانی و گلوله و گاز اشک‌آور جواب می‌دهید.

💠 تا دیر نشده‌است، به این رویه‌ی مذموم پایان دهید؛ دهان‌های یاوه‌باف را ببندید. دست‌های آلوده را از بیت‌المال دور کنید و نگاه را از رانت‌خوارهای مجیزگو و مدّاحانِ فاسد و لیچارگو، به سمتِ مردم ببرید پیش از آن که دیر شود. رای مردم را به کمک نهادهایی که قدرتِ بی‌مهار و ثروتِ بی‌شمار دارند، بلااثر نکنید. چرخه‌ی تحمیلِ چهره‌های تکراری و بدنام و فسیل های دچارِ زوالِ عقل را بر شئونات ملّت پایان دهید.


@Kajhnegaristan