استراتژی اروپا در صورت شکست برجام از سوی امریکا …فولکر پرتس:

استراتژی اروپا در صورت شکست برجام از سوی امریکا


فولکر پرتس:
• ایران به توافق هسته ای پایبند بوده است.
• در صورت شکست توافق، می تواند وضعیت بدتری پدید آید.
• ما اروپایی ها باید صراحتا مشخص کنیم که توافق هسته ای با ایران به تأییدیه ی رئیس جمهور امریکا در مقابل کنگره وابسته نیست.

فولکر پرتس Volker Perthes رئیس بنیاد علم و سیاست آلمان در گفتگو با رادیو خبر آلمان گفت: ایران به توافق هسته ای پایبند بوده است و اساسا دولت امریکا باید به کنگره این را گزارش دهد. این همان تأییدیه است که طبیعتا رئیس جمهور امریکا می تواند آن را رد کند.
رئیس جمهور امریکا می تواند از این تأییدیه که صرفا تنها یک قانون امریکایی است و به توافق هسته ای ارتباط ندارد، صرفه نظر کند و توپ دوباره به زمین کنگره می افتد. آنگاه کنگره می تواند تصمیم بگیرد که تحریم های جدید علیه ایران را وضع کند. این اقدام می تواند توافق هسته ای را از بین ببرد، اما با این حال این توافق می تواند باقی بماند. یا از طرفی دیگر کنگره می تواند تصمیم بگیرد که هیچ کاری انجام ندهد و یا می تواند هیچ اجماعی در این باره صورت ندهد. به نظرم ما اروپایی ها باید قبل از هر چیز مشخص کنیم که توافق هسته ای به تأییدیه رئیس جمهور امریکا در مقابل کنگره وابسته نیست.
اگر ترامپ (پایبندی ایران به توافق هسته ای) را تأیید نکند، ممکن است دلایلی را که بارها عنوان کرده، تکرار کند. اینکه ایران در خاورمیانه با امریکا دشمنی می کند و یا از تروریست ها و نیروهای مخالف دفاع می کند، می خواهد اسد را در سوریه بر سر قدرت نگه دارد و یا به برنامه های موشکی و موشک های بالستیک ایران اشاره کند.
این ها همه واقعیاتی هستند که در اروپا چندان مورد پسند واقع نمی شوند و به سیاست های منطقه ای ایران برمی گردد. این سیاست ها شامل دشمنی ایران با اسرائیل است، عدم به رسمیت شناختن این واقعیت، وجود اسرائیل، وجود مشروع اسرائیل. اما همه ی این ها موضوعاتی است که به توافق هسته ای هیچ ارتباطی ندارد.
برخی از وزرا و ژنرال های امریکایی می خواهند به ترامپ بگویند که بگذار این توافق، همان توافق بماند! ما بهتر از این را نمی توانیم بدست آوریم. این توافق 13 سال طول کشیده است و شش قدرت به علاوه ایران برای آن تلاش کرده اند. این توافق مانند سایر توافق های دیگر است. بگذار این توافق باقی بماند. اگر این توافق را از بین ببریم و اگر ایران از این توافق خارج شود، آنگاه وضعیت بدتری خواهیم داشت، چرا که ایرانی ها دوباره شروع به غنی سازی خواهند کرد و ممکن است به طور جدی بخواهند سلاح هسته ای تولید کنند. همچنین این افراد از ترامپ می خواهند که در مورد دیگر سیاست های ایران که از نظر آنها بی ثباتی ایجاد می کند، وارد گفتگو شوند. ابتدا با متحدانشان، با اروپایی ها و سپس با سایر طرف هایی که این قرارداد را امضاء کردند، با چین و روسیه. و آنگاه شاید با ایران وارد گفتگوی جدی شوند. این استراتژی است که ژنرال متیس وزیر دفاع و یا وزیر خارجه و احتمالا سایرین از آنها دفاع خواهند کرد.

منبع: Deutschlandfunk
برگردان: کانال مطالعات آلمان و اروپا

@dachstudien
🇪🇺🇩🇪


لینک عضویت
https://t.me/joinchat/AAAAAD83ZIkoOXvnHWci5A