…نشست «بررسی وضعیت سیاست داخلی و خارجی ایران» در بنیاد کنراد آدنائور برلین دیروز برگزار شد …در این نشست چهار کارشناس سیاست‌های ایر

#خلاصه_نشست


نشست "بررسی وضعیت سیاست داخلی و خارجی ایران" در بنیاد کنراد آدنائور برلین دیروز برگزار شد.

در این نشست چهار کارشناس سیاست های ایران در داخل، منطقه خاورمیانه، روابط فرهنگی با آلمان و حقوق جزا و اسلامی را بررسی کردند.

ابتدا عدنان طباطبایی، کارشناس مسائل ایران و خاورمیانه کتاب خود به نام "فردا در ایران" Morgen in Iran را معرفی کرد و با مجری نشست در مورد بخش هایی از آن کتاب گفتگو کرد. طباطبایی علت انتخاب این اسم برای کتاب خود را امیدواری و خوش بینی نسبت به آینده عنوان کرد. وی پس از انعقاد توافق هسته‌ای ایران با شش کشور دیگر در سال 2015، تصمیم به نگارش این گرفت و سال 2016 آن را به اتمام رساند. کتاب فوق موضوعات مختلف داخلی و خارجی ایران را به زبانی ساده مورد بحث قرار می دهد و یکی از غنی ترین اثرهایی است که با نگاهی عمیق و کارشناسانه وضعیت جامعه و سیاست ایران امروز را بررسی می کند. یکی دیگر از نکات مثبت این کتاب، انعکاس دیدگاه مردم ایران در کنار تحلیل های کارشناسی نویسنده است. عدنان طباطبایی هر سال حداقل چهار یا پنج بار به ایران سفر می کند. وی در طول سفرهای خود با افراد و قشرهای مختلفی از جامعه دیدار می کند و نظرات آنها در مورد سیاست های داخلی و خارجی ایران جویا می شود.

طباطبایی در مهمترین بخش از سخنان خود در مورد سیاست های منطقه ای ایران گفت: عربستان و ایران بالاخره باید پای میز مذاکره بنشینند و اختلافات خود را حل کنند. هر چند در حال حاضر این اتفاق ممکن نیست، اما این دو کشور به خوبی می دانند که می توان در مورد منافع سیاسی در منطقه به گفتگو پرداخت. طباطبایی نقش آلمان و اروپا را در حل اختلافات و درگیری‌های منطقه ای چنین توصیف کرد: آلمان به دلیل حضور کمرنگی که تابحال در منطقه داشته، می تواند به عنوان یک بازیگر که نقش خنثی دارد، وارد عمل شود. باید امکان توسعه و پیشرفت را برای کشورهای منطقه فراهم کرد. تنها از طریق دستیابی به منافع و حفظ منافع مشترک است که می تواند کشورهای منطقه را از درگیری‌ها دور کرد. البته یکی دیگر از شروط برقراری صلح در منطقه، عدم تجهیز کشورها به سلاح است.
در بخش دیگر این نشست، گوئیدو اشتاینبرگ Guido Steinberg پژوهشگر بنیاد علم و سیاست آلمان و کارشناس مسائل خاورمیانه در مورد نقش ایران در منطقه گفت: ایران همچنان نقش مخرب و بی ثبات کننده ای را در منطقه بر عهده دارد. ما باید قبول کنیم که جنگ در سوریه را باختیم. عربستان نیز خود را تقریبا از سوریه کنار کشیده است. سعودی ها نیز می دانند که ایران، روسیه و اسد اوضاع را در اختیار گرفته‌اند. اشتاینبرگ در مورد عراق نیز اعلام کرد: ایران به دنبال ایجاد ساختار "دولت در دولت" در عراق است. آنها تجاربی مشابه در لبنان با حزب الله و در داخل با سپاه پاسداران دارند. ایران خواهان بازسازی دولتی ضعیف در عراق است. آنها نمی خواهند تهدیدهای صدام حسین تکرار شود. وی در آخر پیش بینی کرد که ایران در چند سال آینده قوی تر و تحرک آن در منطقه وسیع تر خواهد شد و اشاره کرد که ایران ممکن است در بخش انرژی هسته‌ای و یا سلاح هسته‌ای به موفقیت هایی دست پیدا کند.
در بخش دیگر این نشست دو کارشناس دیگر از موانع روابط فرهنگی میان آلمان و ایران و تحولات در حقوق اسلامی و حقوق جزا در ایران سخن گفتند.

تهیه و تنظیم: کانال مطالعات آلمان و اروپا

@dachstudien
🇪🇺🇩🇪


لینک عضویت
https://t.me/joinchat/AAAAAD83ZIkoOXvnHWci5A