📚 کشورهای صنعتی برنده اصلی روند جهانی شدن.. ✍ بنیاد برتلزمان آلمان/ژوئن ۲۰۱۸

#معرفی_پژوهش

📚 کشورهای صنعتی برنده اصلی روند جهانی شدن

✍ بنیاد برتلزمان آلمان/ژوئن 2018

اینکه کشورهای صنعتی از روند جهانی‌شدن بیشترین سود را می‌برند، موضوع جدیدی نیست. اما آمار منتشر شده در یک تحقیق جدید حکایت از روند ناعادلانه تقسیم سود و مزایای ناشی از روند جهانی‌شدن در کشورهای مختلف جهان دارد.

بر اساس این گزارش درآمد سرانه ناخالص در کشورهای صنعتی جهان از سال ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۱۶ افزایش فوق‌العاده‌ای داشته است.

در صدر کشورهایی که از روند جهانی‌‌شدن (یا جهانی سازی، Globalization) سود زیادی برده‌اند، کشور سوئیس قرار دارد. پس از سوئیس، کشورهای ژاپن، فنلاند، ایرلند و اسرائیل در شمار برندگان اصلی روند جهانی‌شدن به حساب می‌آیند. آلمان نیز در رده ششم قرار دارد.

با پیشرفت سرمایه‌داری و در سایه انقلاب صنعتی، زمینه‌های روند جهانی‌شدن فراهم شد؛ روندی که در آن مرزهای اقتصادی میان کشورها مدام کمرنگ‌تر و تحرک روزافزون منابع، تکنولوژی، کالا، خدمات و سرمایه و حتی نیروی انسانی در ماورای مرزها سهل‌تر شده؛ روندی که می‌تواند از طریق افزایش ارتباطات و گسترش تبادلات رفاه و رشد اقتصادی بیشتری به همراه بیاورد. حال آنکه این روند در عمل عمدتا به سود کشورهای صنعتی و پیشرفته تمام شده است.

🔸افزایش درآمد سرانه ناخالص

نرخ سرانه تولید ناخالص ملی در آلمان ظرف سال‌های یاد شده، همه ساله به طور متوسط از رشدی معادل ۱۱۵۰ یورو برخوردار بوده است. به این ترتیب، سرانه تولید ناخالص ملی در آلمان ظرف این ۲۶ سال، درمجموع ۳۰ هزار یورو افزایش داشته است.

آرات د گویس، رئیس بنیاد برتلزمان، به خبرنگار رویترز گفت که رشد درآمد ناخالص ملی در کشورهای صنعتی و کشورهای نیمه‌توسعه‌یافته حکایت از آن دارد که جهانی‌شدن روندی مثبت برای ایجاد رفاه و رشد اقتصادی است.

او نسبت به توزیع ناعادلانه مزایای روند جهانی‌شدن هشدار داد و گفت: «سیاست‌های حمایت‌گرایانه در اقتصاد آشکارا به بیراهه می‌روند. اما باید روند جهانی‌شدن نیز به‌گونه‌ای پیش برود که انسان در مرکز آن قرار گیرد.»

🔸هند در پایین‌ترین رده جدول

تحقیق پیرامون نرخ رشد تولید ناخالص ملی در سایه روند جهانی‌شدن شامل ۴۲ کشور جهان می‌شود. همین پژوهش از آن حکایت دارد که هند از روند جهانی‌شدن کمترین سود را برده است. نرخ سرانه تولید ناخالص ملی هند در بین ۴۲ کشور مورد تحقیق در رده آخر جدول قرار دارد و صرفا حاکی از رشد سالانه‌ای معادل ۲۰ دلار برای هر نفر است.

افزایش سرانه درآمد ناخالص ملی در کشور چین نیز ظرف سال‌های بین ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۶ تنها ۸۰ یورو در سال بوده است. این رقم در مکزیک نیز ۱۲۰ یورو بوده است.

تحقیق بنیاد برتلزمان نشان می‌دهد که کشورهای صنعتی پیشرفته در قیاس با کشورهای کمترتوسعه یافته، از روند جهان‌یشدن بیشترین سود را می‌برند.

از این رو، کورا یونگ‌بلوت، کارشناس امور اقتصادی بنیاد برتلزمان، در این باره گفته است: «ما باید یک نظم اقتصادی جهانی ایجاد کنیم که متکی بر حق صاحبان قدرت نباشد، بلکه ناظر بر اجرای مشترک و همگانی قواعد و استانداردهای الزام‌آور باشد.»

به باور این کارشناس امور اقتصادی، تنها از این طریق می‌توان سود و مزایای ناشی از روند جهانیشدن را عادلانه‌تر بین همه‌ی کشورها توزیع کرد./دویچه وله


@dachstudien
🇪🇺🇩🇪

کانال تخصصی مطالعات آلمان و اروپا