…. 🔹 جستجوی کار در آلمان.. 👈 متن زیر تجربه یکی از فارغ التحصیلان مقطع دکتری در آلمان است

#دانشگاه
#کاریابی


🔹 جستجوی کار در آلمان

👈 متن زیر تجربه یکی از فارغ التحصیلان مقطع دکتری در آلمان است. تجربه ایشان ممکن است به شما عزیزان هم بتواند کمک کند.

‼️ البته ممکن است شما یا افراد دیگر تجربه‌ای متفاوت داشته باشید و قطعا تمام جزئیات این متن را تایید نکنید!

✍ با توجه به چالشهای کاریابی که برای دوستان ایرانی فارغالتحصیل دکتری وجود داره و با توجه به اهمیت مسئله، مایلم این پست رو مجددا شیر کنم.
موضوع: مشکلات کاریابی برای فارغ التحصیلان ایرانی دکترا در آلمان:
"حتما همه شما دوستان به این نکته توجه کردید که همکلاسیهای آلمانی و اروپایی ما در دوره دکترا در موضوع کاریابی دشواریهای ما ایرانی ها رو نداشتند و خیلی ساده تر از ما کار پیدا میکنند! اما چرا؟ امروز مایلم در مورد این موضوع بحث کنم. این بحث تجربیات خودم از یک سال دنبال کار گشتن، بعد از دکترا هست. البته منظور من از کاریابی شامل پوزیشن "پست داک در دانشگاه" نیست. چون اساسا درخواست کار به عنوان پست داک در محیط اکادمیک مسیر متفاوتی داره.
قبل از هر چیز باید به رزومه یک فارغ التحصیل دکترای آلمانی/ اروپایی توجه کنیم و ببینیم چه تفاوتی با رزومه های ما داره.

1⃣ داشتن سابقه چندماهه کارآموزی (پرکتیکوم) Praktikum مرتبط با رشته در آلمان (قبل و یا بعد دکترا) که متاسفانه در روزمه ما ایرانی ها معمولا نیست.

2⃣ مساله زبان: ما به هر اندازه به آلمانی مسلط باشیم به هر حال "نیتیو" native نیستیم. معمولا این مساله در مورد تقاضای کار برای شرکت های کوچیک بیشتر خودنمایی میکنه. شرکتهایی که خیلی اینترنشنال نیستند.

3⃣داشتن مدرک فوق لیسانس و لیسانس از ایران. حتی اگر شما مدارک تحصیلی ایرانی رو معادل آلمانی کنید این‌ موضوع سر جای خودش باقی هست. این مساله خودش رو در دور اول گزینش نشون میده. جایی که یک خانم یا آقا از طرف شرکتی که براش درخواست کار دادید، با تحصیلات خیلی معمولی در حال گزینش اولیه رزومه ها هست. این افراد فهم تخصصی از مدارک تحصیلی ندارند و مدل و سیستم مدارک ایرانی براشون خیلی ناشناخته هست. بنابراین نمیتونن ارزیابی دقیقی از سابقه تحصیلی متقاضی داشته باشند. (این مورد تجربه شخصی من برای درخواست کار در شرکت بایر بود.)

4⃣ گذروندن دوره های "وایتَبیلدونگ" Weiterbildung. خیلی از آلمانی ها در طول دکترا یا بلافاصله بعد از اون شروع به گذروندن دوره های "وایتبیلدونگ" یک تا چند ماهه میکنند. گذروندن یه دوره مناسب و بین رشته ای میتونه رزومه شما رو به طرز چشمگیری تغییر بده. متاسفانه ما بچه های ایرانی به علت دغدغه و نگرانی که برای اقامت پس از دکترا داریم، تمرکزمون روی این مساله مهم از بین میره.

5⃣ اجازه کار. این موضوع بسیار مهم هست که مساله اجازه کار و اقامت رو در رزومه و مصاحبه درست توضیح بدید. اگر این موضوع رو پیچیده و اشتباه توضیح بدید او موقعیت کاری رو حتما از دست میدید. من خودم توی یک مورد این موضوع رو تجربه کردم و اون کار رو از دست دادم."

@dachstudien
🇪🇺🇩🇪

کانال مطالعات آلمان و اروپا