📝 سربازان آلمانی در اردن در برابر قانون شریعت مصونیت ندارند

📝 سربازان آلمانی در اردن در برابر قانون شریعت مصونیت ندارند

هنوز چند صباحی از انتقال سربازان آلمانی از پایگاه انجیرلیک ترکیه به اردن نگذشته است که اکنون از عدم مصونیت سربازان آلمانی در برابر قوانین شریعت در اردن خبر می‌رسد.آلمان تلاش می‌کند برای این مشکل راه حلی پیدا کند.

اشپیگل آنلاین روز شنبه (۴ شهریور/۲۶ اوت) نوشت اطلاعاتی در دست دارد که بر اساس آن سربازان ارتش آلمان که از پایگاه هوایی اینجرلیک به اردن انتقال یافته‌اند، مصونیت حقوقی ندارند.

بعد از انتقال هواپیماهای تجسسی "تورنادو" و هواپیماهای سوخت‌‌رسان و همچنین تجهیزات آن به اردن مشکلات سربازان آلمانی طبق گزارش جدید اشپیگل حل نشده است. مقامات آلمانی حدود چند هفته است که با اردن بر سر جزئیات چگونگی استقرار سربازان این کشور گفت و گو می‌کنند. وزارت دفاع و خارجه آلمان تلاش می‌کنند تا با دولت اردن بر سر مصونیت سربازان آلمانی از پیگرد قضایی به توافق رسمی دست یابند.

به نوشته اشپیگل بعضا هنوز در اردن قوانین شریعت حاکم است که از قرآن الهام گرفته شده است و حتی سیستم قضایی سکولار این کشور، می‌تواند مجازات‌هایی تا حکم اعدام صادر کند. اردن تا بحال با اعطاء مصونیت حقوقی به سربازان آلمانی موافقت نکرده است. در مذاکره با اردن هم آلمان قصد دارد به چنین سازشی دست یابد. ولی محافل ارتش آلمان به دلیل اهمیت و بزرگی ماموریت ارتش این کشور دسترسی به چنین سازشی را بعید می‌دانند.

گفتنی است حدود ۲۶۰ سرباز آلمانی قبلا در پایگاه هوایی اینجرلیک ترکیه مستقر بودند و هواپیماهای تورنادو روزانه چندین پرواز تجسسی از پایگاه هوایی اینجرلیک انجام می‌دادند. نیروهای آلمانی در همکاری با ناتو و ائتلاف بین‌المللی ضد ترور برای مقابله با "دولت اسلامی" (داعش) در عملیات تجسسی و سوخت‌رسانی به جنگنده‌های نیروهای ائتلاف مشارکت دارند. هواپیماهای تورنادو قرار بود در ماه سپتامبر به اردن انتقال یابد و از ماه اکتبر نیز عملیات خود را از سرگیرد.

ترکیه مانع بازدید نمایندگان پارلمان آلمان از سربازان خود شده بود و مقامات آلمانی تصمیم گرفتند سربازان خود را از این کشور به اردن انتقال دهند. به نوشته اشپیگل پایگاه اردنی ازرق در قیاس با اینجرلیک بسیار کوچک است.
مشکلات سربازان آلمانی بر سر مصونیت حقوقی موضوع تازه‌ای نیست. در سال گذشته هم سربازان آلمانی مستقر در قطر این مشکل را داشتند ولی این دو کشور راه حل آن را پیدا کردند. رئیس ارتش قطر به فولکر ویکر، بازرس کل ارتش آلمان وعده داد این موضوع را به این صورت حل بکند که اگر سربازان آلمانی جرمی مرتکب شوند، بلافاصله پیش از آغاز روند دادگاه قطر باید از این کشور خارج شوند.

منبع: دویچه وله

@dachstudien
🇪🇺🇩🇪


لینک عضویت
https://t.me/joinchat/AAAAAD83ZIkoOXvnHWci5A