…. 👈 تحولات سیاسی، اقتصادی و حاکمیتی در ایران پس از …منبع: بنیاد مطالعاتی برتلزمان آلمان

#مطلب_اختصاصی

#گزارش

👈 تحولات سیاسی، اقتصادی و حاکمیتی در ایران پس از #برجام


منبع: بنیاد مطالعاتی برتلزمان آلمان
مارس 2018

✍ خلاصه گزارش

بنیاد مطالعاتی برتلزمان آلمان از سال 2006 اطلسی را تهیه کرده است که در آن تحولات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی 129 کشور به همراه مقایسه با هفت منطقه را مورد مطالعه قرار می دهد.

در جدیدترین گزارش‌های منتشر شده‌ از این اطلس، این بنیاد تحولات ایران پس از #برجام را بررسی کرده است.

در ابتدای این گزارش آمده:

بدون شک توافق هسته‌ای مهمترین پیشرفت کلیدی در فواصل بین فوریه 2015 تا ژانویه 2017 بود. ایران امیدوار بود که این توافق منجر به بهبود سریع اقتصادی شود و این چیزی بود که وضعیت ورشکسته این کشور آن زمان به آن نیاز فوری داشت. لغو تحریم ها و دسترسی جدید به بازارهای بین المللی وعده داده شده بودند. در سال 2016، ایران تقریبا 2.5 میلیون بشکه نفت فروخت و به سرمایه ی بین المللی که قبلا بلوکه شده بود، دسترسی پیدا کرد. در واقع، شاخص های اقتصادی خاص بهبود یافت، تورم کاهش یافت و افزایش رشد اقتصادی نیز صورت گرفت.
با این حال، اقتصاددانان در برابر فروپاشی قریب الوقوع هشدار می دهند. آیا دولت های محافظه کار اسلامی، اصلاح طلبان و حکومت ایران وضعیت شکننده و سنتی اقتصادی و اجتماعی را از بین می برند. سقوط چشمگیر قیمت های نفت و رکود مداوم در برخی از بخش های اقتصادی به وضوح نشان می دهد که مشکلات ایران به عواملی عمیق تر مربوط است که نمی تواند توسط #برجام یا هسته ای از بین برود.
دومین رویداد کلیدی، انتخابات پارلمانی و خبرگان رهبری در تاریخ 26 فوریه 2016 بود، جایی که اصلاح طلبان به وضوح پیروزی را به دست آوردند. برجام خطر جنگ برای ایران را از بین برد اما همچنین به مداخله ایران و تلاش های جنگ در منطقه کمک کرد. مداخله گسترده ایران توسط دولت اوباما تحمل شده بود. ایران به طور کامل درگیر جنگ سوریه، با تامین مالی، تجهیزات نظامی و سربازان است. ایران و حزب الله با پشتیبانی نظامی روسیه، رئیس جمهور سوریه را به قدرت رساندند. تنش بین عربستان سعودی و ایران، به ویژه از طریق جنگ های نیابتی در یمن و سوریه افزایش یافت. معترضان در تهران پس از اعدام شیخ نیمر النمر روحانی شیعه و سعودی در ژانویه 2016، سفارت سعودی را آتش زدند. پس از آن، عربستان سعودی روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرد.

این گزارش به طور کلی به سه بحث تحولات سیاسی، اقتصادی و حاکمیتی طی دو سال می پردازد. و در جزئیات مواردی چون "مشارکت سیاسی، ثبات در نهادهای سیاسی، همگرایی سیاسی و اجتماعی، اجماع سازی، همکاریهای بین المللی، رفاه اقتصادی، توسعه و غیره" را مورد بررسی قرار می دهد.


@dachstudien
🇪🇺🇩🇪

کانال تخصصی مطالعات آلمان و اروپا