و خاورمیانه: از برسازی پویش‌های سیاسی تا ایجاد یک ساختار امنیت منطقه‌ای فراگیر

@npps_ir
🔵آلمان و خاورمیانه: از برسازی پویش‌های سیاسی تا ایجاد یک ساختار امنیت منطقه‌ای فراگیر
🖊حسین مفیدی احمدی (پژوهشگر مسائل اروپا)

@npps_ir
با نگاهی کلی به سیاست‌های خاورمیانه‌ای آلمان می‌توان دیدگاه جامع‌تری نسبت به ظرفیت‌ها و سیاست‌های این کشور در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به دست آورد. سیاست‌هایی چون نبرد علیه تروریسم؛ تضمین امنیت اسرائیل و پایبندی به ایجاد دو دولت- ملت فلسطین و اسرائیل؛ افزایش نقش آلمان در برسازی پویش‌های سیاسی آینده منطقه؛ ایجاد یک ساختار امنیت منطقه‌ای فراگیر با مشارکت تمام بازیگران مؤثر در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا و ممانعت از فروپاشی ساختارهای دولت ملت در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا
@npps_ir
مهم‌ترین سیاست‌های آلمان برای مواجهه با مناقشه اسرائیل و فلسطین، 1- تلاش برای مدیریت و حل مناقشه اسرائیل و فلسطین به‌عنوان پیش‌شرط پیشبرد فرایندهای دموکراتیزاسیون در کشورهای منطقه و مقابله با تروریسم و اسلام‌گرایی افراطی 2- تلاش برای ایجاد دو دولت ملت مستقل اسرائیل و فلسطین به‌عنوان پیش‌شرط تضمین امنیت و موجودیت اسرائیل و 3- تلاش برای موازنه‌بخشی در روابط با اسرائیل و اعراب بوده است.
@npps_ir
آلمان بزرگ‌ترین پذیرنده پناه‌جویان سوری و عراقی در جهان است و این سیاست آلمان، احتمالاً به افزایش نفوذ این کشور در سطح نخبگی و سیاسی این کشورها در میان‌مدت و بلندمدت منجر خواهد شد. آلمان در مذاکرات هسته‌ای ایران نیز نقشی مهم و میان‌دارانِه بر عهده داشت. همچنین در منازعه فلسطین-اسرائیل، آلمان توانسته است تا حدودی خود را به‌عنوان یک میانجی بی‌طرف معرفی کند. این ظرفیت‌های حوزه قدرت نرم، احتمالاً این امکان را برای آلمان مهیا خواهد کرد که هم نقش میانجی و هم نقش ضامن رعایت توافقات صلح در منطقه را بر عهده گیرد.
@npps_ir

متن کامل مقاله در لینک زیر:👇👇👇
http://npps.ir/ArticlePreview.aspx?id=111871