جاسوسی که از سردسیر آمد

جاسوسی که از سردسیر آمد

✍جان لوکاره


«جاسوسی كه از سردسیر آمد» نشان‌دهنده حقایقی در مورد سازمان‌های جاسوسی است و از روش‌های برخی كشورها در این حوزه انتقاد می‌كند؛ روش‌هایی که در مقابل دموکراسی غربی و ارزش‌هایی قرار می‌گیرد که سران این کشورها ادعا دارند به آن پایبند هستند.

این رمان در زمان انتشارش به پرفروش‌ترین کتاب بین‌المللی تبدیل شد و توجه بسیاری از منتقدان را به خود جلب کرد. روزنامه «تایمز» این کتاب را در لیست 100 رمان برتر جهان قرار داد و در سال 2006 این اثر توانست لقب «بهترین رمان جاسوسی در تمام دوران» را ازآن خود کند. استقبالی كه باعث شد در سال 1965 فیلمی سینمایی با اقتباس از داستان جان لوکاره ساخته شود که در ایران و بسیاری از كشورهای دیگر هم نمایش داده شد.

مترجم در مقدمه کتاب توضیح می‌دهد که عنوان اصلی این کتاب «جاسوسی که از سرما خلاص شد» بوده که وی با توجه به ذهنیت مخاطب ایرانی نسبت به فیلم و عنوان جدیدی که وی آن را جذاب‌تر می‌داند، تغییری در نام کتاب داده است.

این کتاب از 26 بخش تشکیل شده و داستان‌های آن در میانه جنگ سرد و تنش‌های آن دوران اتفاق می‌افتد. شروع و پایان وقایع داستان در آلمان شرقی است و نویسنده داستانش را در سال‌های بعد از تکمیل دیوار برلین روایت می‌كند.

واقعیت‌های بیان شده در این کتاب و ارتباط دادن آن‌ها با علم روان‌شناسی، باعث شد «جاسوسی که از سردسیر آمد» در زمان انتشارش توجه عده زیادی را به خود جلب کند. اين رمانی جاسوسی نشان می‌داد سیستم‌های اطلاعاتی كشورها برای حفظ امنیت ملی، اخلاق را زیر پا مي‌گذارند و حرف‌هایی خلاف واقع مطرح می‌كنند.


@dachstudien
🇪🇺🇩🇪