📍محاوره لاخس افلاطون📍. 📍شجاعت چیست؟ 📍

📍محاوره لاخِس افلاطون📍
📍شجاعت چیست؟📍
📍بخش یکم📍

💠 دو تن از بزرگترین مردان سیاسی آتن به نام های «لوسیماخوس و ملسیاس»، فرزندانی داشتند که در پی تربیت آنها برآمده بودند. این دو مرد معتقد بودند که پدرانشان، به این دلیل که در اثنای کودکی آنها همواره مشغول کار سیاسی بوده اند از «تربیت» فرزندان خود غفلت ورزیده اند. از این روی این دو مرد در‌پی این بودند که فرزندان خود را نزد(نیکیاس و لاخس) بفرستند تا «فن جنگ» را به آنان بیاموزانند و تربیتشان کنند.

💎 وانگهی، جای این پرسش هست که کسانی که تمام وقت خود را صرف فعالیت سیاسی می کنند چگونه می توانند فرزندان خود را تربیت کنند؟ سقراط ابتدا به ساکن از نیکیاس می خواهد که عقیده خود را در باب «فن جنگ» بگوید و پس از آن لاخس نیز عقیده خود را بیان می کند. پس از اظهار عقاید مشخص می‌شود که میان آنها در این باب اختلاف نظر وجود دارد. پس سقراط نتیجه می گیرد که اگر اختلافی به این بزرگی وجود دارد چگونه می توان روح جوانان را به دست این آموزگاران سپرد؟! هم چنین اثبات می شود که اگر بخواهیم درباره چیزی داوری کنیم، لاجرم باید به شناسایی آن بپردازیم. از این روی از این دو آموزگار می خواهد که نام آموزگارانی را که فن جنگ را به آنها آموخته اند نام ببرند و یا اگر خودشان آن فن را کشف کرده اند بگویند که تا کنون قادر بوده اند که چه کسانی را تربیت کنند؟

💎 از این مجرا سقراط که همواره مدعی است که چیزی نمی داند به آنها می گوید:«ما باید برای سپردن روح جوانانمان به دست دیگران بدانیم که آیا آنها #فضیلت را می شناسند»؟ اما چون طرح مسأله و بررسی فضیلت دشوار است نتیجه می شود که آنها جزئی از فضیلت را بررسی کنند که به فن جنگ ارتباط دارد و آن فضیلت چیزی جز شجاعت نیست.

💎 پس در سیر این محاوره ابتدا خود شجاعت بررسی می شود و پس از آن اگر مشخص شد که شجاعت آموختنی است، باید دید که از چه راهی می توان آن را به جوانان آموخت؟ ما سپس به طرح این مسأله می پردازیم؛ اما مخاطب گرامی می تواند با استمداد از «خرد»، پیش از طرح مسأله، نزد خود تفکر کند که به راستی #شجاعت چیست؟ آیا پایداری در برابر دشمن است یا جان خود را به خطر انداختن؟ یا ارتباط آن با بی باک بودن چیست؟

💠 بامهر؛ محاوره #لاخس(موضوع:شجاعت چیست؟؛ دوره آثار افلاطون/ تحلیل و تلخیص: بهروززواریان

💎 #ندای_فلسفه_خردگرایی
💎 #ما_را_به_اشتراک_بگذارید.
💎 #ذکرمتن_با_منبع_بلامانع

💠 فقط به تداوم و حفظ «ایران بزرگ فرهنگی» می اندیشم، مَردُمانم، وحدت ایران در کثرت اقوام هستند و اگر هم، زبان یک دیگر را متوجه نشوند در «حفظ ایران و میراث ملی» با یک دیگر همدل اند.

💠 تابع قوانین جاری کشور

@MinervaEule1776

https://t.me/denkenfurdenken