📍شاعران تجلی روح قوم📍.. از این روی به نظر او انسان هرچه که دارد از بخت و سرنوشت دارد

📍شاعران تجلی روح قوم📍

💠 آرخیلوخوس در بخش دیگری از اشعار خود به ما پند می دهد که «بدبختی را با شکیبایی» تحمل کنیم. از این روی به نظر او انسان هرچه که دارد از بخت و سرنوشت دارد. این شاعر گاهی پای خود را یک قدم فراتر می گذارد و به این نتیجه می رسد که انسان هنگامی آزاد است که:«شیوه زندگی اش را خودش انتخاب کرده باشد».

✳️ از این جهت است که شاعر، نه بر ثروت دیگران چشم دوخته است و نه به نیل به قدرت سیاسی. او به حماسه اودیسه استناد می کند و می گوید:«ای دل، شکیبا باش. تو مصائبی سخت تر از این را تحمل کرده ای». او با این برداشت نه خودش را بر دیگران مسلط می بیند و نه چنان خود را مغلوب می بیند که در گوشه ای بنشیند و عمری در انزوا سپری کند.

♻️ وانگهی، این شاعر است که از زبان قوم خود سخن می گوید و با استناد به یک قانون عمومی و کلی جهانی استدلالی می کند که در بطن زندگی انسان جاری است‌. شاعر احساس می کند که «دولتشهر» به فرد آزاد نیاز دارد چراکه «پیری و بیماری آدمی را هلاک می کند پیش از آنکه به هدف خود رسیده باشد و عده ای دیگر پیش از آنکه به هدف برسند خودکشی می کنند». انسان ها آگاهانه به دنبال بدبختی می روند چون گمان می کنند عمری جاویدان دارند ولی شاعر که حلقه اتصالش با جهان گسسته نشده است از این کوتاهی عمر نتیجه می گیرد که:«تا می توانی از زندگی لذت ببر».

✅ در عصرها و دوره هایی که یوغ استبداد بر گردن شهروندان نهاده می شود مردم برای رهایی و جبران سخت گیری های قوانین سیاسی بیشتر به «لذت» و «آرامش» نیاز دارند نه روحیه تراژیک پهلوانی.

💠 من پس از ده سال دریافتم که قاعده اصلی زندگی این است که فقط از زندگی لذت ببر. در هر حالی که هستی با هر داشته ای؛ حتی اگر کم ترین چیزها بود، به آن تمسک کنید و از داشتنش لذت ببرید.

💠 بامهر؛ #بهروززواریان

💠 جایی برای آنان که می اندیشند؛ چاه به چشمه ای که از آن آب می نوشیدیم حَسرَت می برد
🔻🔻🔻🔻🔻
https://t.me/denkenfurdenken