🔶 تز شماره پانزدهم درباره ایران.. ✍ دکتر

🔶 تز شماره پانزدهم درباره ایران

✍ دکتر #سیدجوادطباطبایی

🔷 از صد و پنجاه سال پیش، در دوره‌هایی با تکیه بر این وجوه 《جدیدِ در قدیم》ایرانیان تجربه‌هایی در تجددخواهی کرده‌اند که برخی از آن تجربه‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند‌.

🔶 از مشروطیت 《ایرانی》تا شعر نیمایی و کوشش برای تدوین معیارهای موسیقی ملّی در مکتب صبا و... پدیدارهایی ملّی و جدید هستند، به این معنا که تنها مردمانی که از دیرباز در جامعه‌ای پایدار به ملّت تبدیل شده بودند، می‌توانستند چنین گام‌هایی بردارند.

🔶 چنین گام‌های بلندی به سوی #تجدد، در کشوری فراهم آمده از قبایل و جامعه‌ای کوتاه مدت ممکن نمی‌شد، هم‌چنان که در کشورهای همجوار ایران تا کنون ممکن نشده است.

🔶 همه پدیدارهای فرهنگی جدید ایران، قرینه‌هایی هستند بر این‌که جامعه دراز مدت شالوده استواری برای دولت‌های کوتاه مدت فراهم آورد، اما پدیدارهای فرهنگی پایدار را 《ملّی》آفریده است.

🔶 تبیین شرایط امکان این پدیدارها، که به نوعی می‌بایست از پی‌آمدهای 《انقلاب》در ناحیه‌هایی از نظام اندیشیدن بوده باشد ممکن نخواهد شد، اگر نتوان ایران را به عنوان 《موضوع》تحلیل 《مشکل ایران》** سامان داد.

🔶 این‌که سرنوشت این نوآوری‌ها چه بوده است، موضوع بحث کنونی من[=د. طباطبایی] نیست، نکته اساسی ایضاحِ شرایط امکان این 《انقلاب》در ناحیه‌هایی از نظام اندیشیدن ایرانی است.
======================
**با توجه به همین فقره، تصویر پست بعدی را مشاهده کنید، آیا نام بردن از 《ایران به عنوان یک مشکل》بدون ارجاع به نظریه‌پرداز آن نامی جز سرقت علمی دارد؟



🔶 جلدیکم تاملی درباره ایران/ #دیباچه‌ای بر نظریه انحطاط ایران/ صفحه ۶۰.

💠از ایران باید دفاع کرد چه به ننگ و چه به نام(دکتر سیدجواد طباطبایی، فیلسوف‌سیاست).

💠جاودان خِرَد

💠 تابع قوانین جاری کشور #ایران

@MinervaEule1776

https://t.me/denkenfurdenken