📍محاوره پروتاگوراس📍. 📍تربیت سیاسی📍. 📍آموختنی بودن فضیلت📍

📍محاوره پروتاگوراس📍
📍تربیت سیاسی📍
📍آموختنی بودن فضیلت📍
📍بخش سوم📍

💎 {[ حتما تا انتها بخوانید]}

💠 در فقره قبل، دو مدعای «آموختنی بودن و دیدگاه متضاد آن» مورد بحث قرار گرفت. در این فقرات سقراط دیدگاه دیگری را هم مطرح کرده بود و آن، عقیده به این نگرش بود که چرا مردان سیاسی فرزندان خود را بهتر از دیگران بار نمی آورند؟

💠 پروتاگوراس می گوید: آیا چیزی هست که همه مردان باید از آن بهره داشته باشند که جامعه بتواند پایدار بماند؟ مردمان هنرهای زیادی را به فرزندان خود آموزش می دهند که به وسیله آن می توانند به هدف خود برسند و اگر چنین نباشد مورد سرزنش قرار می گیرند. چگونه ممکن است که مردم یونان آن هنرها را به فرزندان خود آموزش دهند ولی از آموختن « #فضیلت » کوتاهی کنند؟ به عبارت دیگر مقدمه پروتاگوراس این است که اگر نیک بنگریم هرکسی از ابتدا به تربیت فرزند خود همت می کند و همه چیز را به او آموزش می دهد و هنگامی که به بلوغ می رسد، دولت، قوانین و دستورهایی را به او یاد می دهد که اگر مخالف آن رفتار کند تنبیه می شود.

💎 پس سقراط مدعای من اثبات می شود که فضیلت آموختنی است و اگر نباشد جامعه پایدار نمی ماند.

💎 در باب مردان سیاسی که ذکر شد، استعدادها مختلف است و گاهی مردان نیک فرزندانشان ناقابل هستند و گاهی مردانی بد، فرزندان قابلی را تربیت می کنند. او به سقراط گفته بود که تو بدعادت شده ای و اگر یونان را با اقوام دیگر مقایسه کنی خواهی دید که هرکس به حد خود «می تواند آموزگار فضیلت» باشد.

💎 در این جا سقراط چنان مسحور سخنان وی شده بود که مایل بود بازهم پروتاگوراس لب به سخن بگشاید و درست از همین نقطه است که سقراط روش خود را در پرسش های جزئی به کار می گیرد تا نادانی پروتاگوراس را بر او اثبات کند.

💎 بامهر؛ #بهروز_زواریان/ دوره آثار افلاطون محاوره پروتاگوراس«تربیت و آموختنی بودن فضیلت»
💎 #ما_را_به_اشتراک_بگذارید.
💎 #ندای_فلسفه_خردگرایی

@MinervaEule1776

https://t.me/denkenfurdenken