📍محاوره آپولوژی📍. 📍خطابه دفاعیه سقراط📍. 📍دادگاه آتن📍

📍محاوره آپولوژی📍
📍خطابه دفاعیه سقراط📍
📍دادگاه آتن📍

💎 بدون شک این محاوره از آثار دوره اولیه فکری افلاطون است. سقراط که خطر وجود سوفیست ها را احساس کرده بود به جرم های گوناگونی به دادگاه آتن فراخوانده شد. کسانی که ادعای «دانایی» داشتند و بر این دانایی که عین نادانی بود واقف نبودند. جرم سقراط این بود که جوانان را فریب می دهد و در پی این است که به اسرار آسمان ها و زمین پی ببرد. و باطل را حق‌جلوه دهد.

💎 این مرد هنگامی که در دادگاه آتن حاضر می شود آن گفته «سروش معبد دلفی» را خاطرنشان می کند که «مردی داناتر از سقراط نیست». به راستی این جمله چه معنایی را منتقل می کرد؟ سقراط مردی بود که می دانست و از همه بیشتر می فهمید؛ با این تفاوت که او بر نادانی خود وقوف داشت و شاعران و پیشه وران و سخنوران و مردان سیاسی نه تنها ادعای دانایی داشتند که بر نادانی خود واقف نبودند.

💎 وانگهی، گشتن در مدینه و اثبات نادانی دیگران بر سر الفاظی که به کار می برند و شهرت یافتن نمی تواند برای یک مرد همچون سقراط خاطره و عاقبت خوشی داشته باشد. سقراط به راحتی در برابر تهمت هایی که بر او رفت فدا شد و به ما آموخت که مرد دانا کسی است که اولا «خرد» و دیگر، «دانایی» را اساس کار خود قرار دهد. او به ما می آموزاند که هر مسأله ای را بدون پرسش از بنیاد آن نپذیریم و تا زمانی که مسأله ای به محک عقل نخورده باشد همواره در بنیاد آن تردید کنیم.

💎 افلاطون؛ خطابه دفاعیه/دوره آثار افلاطون

💠 چاه به چشمه ای که از آن آب می نوشیدیم حَسرَت می بُرد

💠 تاریخ و فلسفه ملی؛ مکان توضیح و تکوین خرد، و انتقال آن به آگاهی «انسان ایرانی» است.


💠 حفظ ایران و مرزهای سرزمینی آن

💠 @MinervaEule1776

💠https://t.me/denkenfurdenken