📍محاوره پروتاگوراس📍. 📍مسأله تربیت📍. 📍سوفیست‌های دوره مدرن📍

📍محاوره پروتاگوراس📍
📍مسأله تربیت📍
📍سوفیست های دوره مدرن📍
📍بخش یکم📍

📌 {[حتما تا انتها بخوانید]}

💠 این محاوره افلاطون محاوره ای طولانی و تقریبا دشوار است که من تحلیل آن را به بخش های مختلفی تقسیم کرده ام. هم چنین آن را به صورت خلاصه و به زبان روان از حالت «گفت و گوی دیالکتیکی» خارج کرده و بدون تغییر در مضمون می آورم و در پایان با استناد به همین نوشته تحلیلی مختصر ارائه می کنم.

💎 سقراط مردی دانا بود و بر نادانی خود وقوف داشت. روزی هیپوکراتس به دیدار او آمد و گفت در شهر شایع شده است که «پروتاگوراس» دانا به این شهر آمده است. من هم به سان دیگران می خواهم در حلقه درس شاگردان او درآمده و «کالای دانش» را از او بگیرم.

💎 سقراط که خطر وجود این مردان را احساس کرده بود از «هیپوکراتس»پرسش کرد که آیا می دانی که «سوفیست کیست و دانشش چیست و موضوع آن دانش کدام است»؟ تو که می خواهی «روح» خود را در اختیار این مرد قرار دهی آیا به این اطمینان رسیده ای که «او روح تو را بهتر از خودت می شناسد»؟

💠 هبپوکراتس در پاسخ به این پرسش های سهمگین درمی ماند و سقراط می گوید آیا می دانی که روح خود را به چه مخاطره ای افکنده ای؟ ما انسان ها هنگامی که می خواهیم جسم خود را پرورش دهیم از دیگران مشورت می گیریم که مبادا به آن ضرری برسد اما برای عالی ترین جزء وجود خود(=روح)، آن را به راحتی در دستان هرکسی قرار می دهیم؟! غذای روح انسان دانش است و اما آیا هر دانشی لایق این است که در ظرف روح جای بگیرد؟

💎 نتیجه: آیا ما تا کنون با خود اندیشیده ایم که «سوفسطائیان دوره جدید» از هر زمان دیگری حاضرتر هستند؟ ما روزانه متن های زیادی را می خوانیم و سخنان زیادی را می شنویم و اما آیا به راستی به نیک و بد آن واقف هستیم؟ اگر بخواهیم خوراکی تهیه کنیم بارها آن را می سنجیم که مبادا ضرری به جسم ما برساند، اما غذای روح به محض این که بهایش پرداخت شود در «ظرف روح ما جای می گیرد و از آن زدودنی نیست»

💎 آیا تأمل کرده ایم که در این فضای رسانه ای جدید چه متن هایی می خوانیم و چه سخن هایی می شنویم و چه کسانی با چه اهدافی چه خوراکی را در روح ما جای می دهند؟ وانگهی، زایندگی اندیشه افلاطون از این نقطه نشأت می گیرد که می توان حتی در این دوره با برخی از درس ها و تأملات او «زیست جهان» را منظم ساخت.

💎 بامهر؛ تحلیل: #بهروز_زواریان
💎 دوره آثار افلاطون/ محاوره #پروتاگوراس«تربیت» بخش یکم.

💠 چاه به چشمه ای که از آن آب می نوشیدیم حَسرَت می بُرد

💠 تاریخ و فلسفه ملی؛ مکان توضیح و تکوین خرد، و انتقال آن به آگاهی «انسان ایرانی» است.


💠 حفظ ایران و مرزهای سرزمینی آن

💠 @MinervaEule1776

💠https://t.me/denkenfurdenken