📍مجادله‌ای در نظر و عمل📍.. 📍نتایج انقلاب کبیر فرانسه📍.. 💠 حتما تا انتها بخوانید/ بسیار قابل تامل

📍مجادله ای در نظر و عمل📍

📍نتایج انقلاب کبیر فرانسه📍

💠 حتما تا انتها بخوانید/ بسیار قابل تامل

🌐 هیچ چیز به اندازه آن رویداد زیر و زبر کننده چهاردهم ژوئیه ۱۷۸۹، یعنی انقلاب کبیر فرانسه و عواقب آن، ایمان به عصر روشنگری را به مرجعیت عقل دچار تزلزل نکرد. بسیاری گمان کرده بودند که انقلاب کبیر نمونه برین نهضت روشنگری اروپا است. بنا بود تمامی آنچه که مربوط به #جامعه و #دولت است بر طبق اصول عقلانی، #آزادی و #برابری بازسازی شود و تمامی نهادهای قانونی، اگر نمی توانستند از پس آزمون عقل برآیند یکسره از میان برده شوند. نهضت روشنگری عهد بسته بود که اگر بشر در زندگی اجتماعی خود به اصول عقل پایبند بماند بهشت برین بر روی زمین مستقر خواهد شد اما:🔻🔻🔻🔻

♻️ از بخت بد نه بهشت برین، که جهنم اسفل السافلین انتظار خلق را می کشید... فیلوزوف هایی که در فرانسه کوشش می کردند تا به زور ساختارهای عقلانی را بر جامعه فرانسه تحمیل کنند بر عمق #دریای_خونی که در آنجا به راه افتاده بود هرچه بیشتر افزودند.

💠 من اکنون متوجه می شوم که #هگل با چه دیدگاه تمسخر و کنایه آمیزی آن آرمان ها را "در پدیدارشناسی روح" به باد انتقاد گرفته است. می توان گفت که ارزش های انقلاب مردم فرانسه، درست به مانند اسکناس هایی بود که در اوج شورش مردم فرانسه رواج داشت. اسکناس هایی که فقط بر روی کاغذ ارزشمند بود.

💠 پرسش بنیادین: پس کجای کار می لنگید؟

💠 چرا از دل این #عقلانیت امثال ماکزیمیلین روبسپیر استنتاج شدند؟

💠 گُسَلی ژرف ساحت نظر را از عمل جدا کرده بود.

♻️ با احترام؛ بهروززواریان/ تحلیل بخشی از فصل دوم کتاب هگل؛ اثر فردریک بَیزِر(صفحه ۷۰ الی ۷۱).

💠 تابع قوانین جاری کشور

@MinervaEule1776

https://t.me/denkenfurdenken