‍ ‍ 💠 چرا اقتصاد ملی در عصر ناصری دستخوش رکود شده بود؟ این صفحه را با دقت بخوانید

‍ ‍ 💠 چرا اقتصاد ملی در عصر ناصری دستخوش رکود شده بود؟ این صفحه را با دقت بخوانید.

💠 دکتر طباطبایی در جایی از تحلیل‌های خود از زبان صاحب سیاحت‌نامه،(یعنی مراغه‌ای) استدلال کرده است که در آن دوره بازرگانان به نفع‌ملی توجه نداشتند و متاع مملکت به نفع موقت قلب می‌شد و این مسئله همواره بی‌اهمیت بود که بار کج به منزل نمی‌رسد.

💠 ایشان در ادامه تحلیل‌های خودشان به تباهی اقتصادی اشاره می‌کنند و نشان می‌دهند که بازرگان ایرانی درست از جهت این‌که درست‌کار نیست نمی‌تواند درکی از پیوند #مصلحت‌فردی و #مصلحت‌ملی داشته باشد.

💠 ابراهیم‌بیگ سیاحت‌نامه در نهایت پی می‌برد که بی‌لیاقتی کارگزاران دولتی و بی‌توجهی به #اصلاحات، رکود اقتصادی ایران را به دردی مزمن و ایران را برای همیشه به کشور مصرف‌کننده کالا‌های خارجی مبدّل کرده بود. وانگهی بازگانانی که ذهنشان تخته‌بند نظام‌سنت بود نمی‌توانستند هیچ درکی از شیوه‌های تولید و تزاید ثروت ملی داشته باشند؛ آنها در شیوه‌های تولید به همان راهی می‌رفتند که گذشتگان برای آنها به یادگار گذاشته بودند.

💠 سیدجوادطباطبایی/ تاملی درباره ایران/ جلد دوم، بخش دوم، مبانی نظریه مشروطه‌خواهی.

💠 می‌توان از این تحلیل‌ها به این نتیجه دست یافت که تولید ملی و استفاده از کالای داخلی در آن دوره تنها در صورتی می‌توانست وجهی داشته باشد که بازرگان ایرانی در تولید، دست از #تقلب برمی‌داشت و با دریافتن این‌که مصلحت فردی او در پیوند با مصلحت ملی است ایران را به اوج می‌رساند. اما زمانی که تباهی و تقلب و بی‌اعتمادی در تولید راه یافت، به ضرورت راه برای مصرف تولید‌های خارجی باز خواهد شد.

💠 #بهروز‌زواریان.


💠 وقت فلسفه قدیم گذشت که می‌گفتند این وطن ‌مصر و عراق و شام نیست؛ باید بفهمیم که این وطن که وظیفه ما در حفظ و ترقی او هر نوع فداکاری و جانسپاری است، ایران است.

💠 تابع قوانین جاری کشور #ایران

@MinervaEule1776

https://t.me/denkenfurdenken