چرا دوسلدورف؟. حدودا یک سال و نیم پیش توی یک پست (t

چرا دوسلدورف؟
حدودا یک سال و نیم پیش توی یک پست (t.me/dotDE/1075) گفتم که چرا برای مهاجرت به آلمان، شهر اسن رو انتخاب کردم و الان توی این پست میگم که چرا اومدم دوسلدورف.

خب همونجور که توی اون پست گفتم اسن شهر خیلی خوبیه، نزدیک دوسلدورفه، شهر خیلی سرسبز و زیباییه، به نسبت دوسلدورف ارزونتره و برای شروع خیلی خوبه. اما از اول هم انتخاب من دوسلدورف بود ولی برنامم این بود که بعد از چند ماه که با محیط آشنا شدم به یک جای بهتر نقل مکان کنیم و بعدش بریم دوسلدورف. چون اولا خونه‌ای که گرفته بودیم خیلی کوچیک بود و دوما میخواستم به یک محله سطح بالا نقل مکان کنیم که مدارس خوبی داشته باشه. همه هدفم این بود که سامیار قبل از شروع سال تحصیلی جدیدش بره مدرسه جدید. اما این جستجوی خانه حدودا ۴ماه طول کشید و من بیشتر از ۳۰ تا خونه دیدم‌. با کلی بنگاهی و مالک آشنا شدم و کلی اطلاعات و تجربه جدید بدست آوردم و به این نتیجه رسیدم که مستقیما برم دوسلدورف.

اسن جزو ۵ شهر دوم آلمان از لحاظ کیفیت و هزینه زندگی محسوب میشه.
۵ شهر اول: مونیخ، دوسلدورف، فرانکفورت، هامبورگ، برلین.
۵ شهر دوم: کلن، اشتوتگارت، بن، هانوفر، اسن.

مشکلات اسن:
خب شهر اسن رو در گذشته بیشتر دو گروه کارگران و فئودالها تشکیل میدادن. برای همین طرز برخورد گروه ثروتمند جامعه با بقیه بیشتر یک نگاه از بالا به پایین هست. که با گذشت زمان و ورود تعداد زیادی از پناهجویان عرب به این شهر (بدلیل ارزان بودن شهر) این نگاه در برخورد با خارجی ها بیشتر هم احساس میشه. از طرفی سطح مدارس دولتی بدلیل پذیرش تعداد بسیار زیادی از همین پناهجویان، میشه گفت در سطح متوسط رو به پایینی نگه داشته شده و سرعت آموزش و حجم مطالب و تفریحات اضافی و کلاسهای فوق برنامه مدارس، به نسبت شهرهای بزرگتر، کندتر و پایینتر قرار گرفته‌.
از طرف دیگه شما به عنوان یک خارجی در مناطق گرانقیمت شهر خیلی به سختی میتونید خونه مناسبی پیدا کنید و ترجیح مالکین اینه که به یک آلمانی خونشون رو اجاره بدن تا یک خارجی، حتی اگه طرف دکتر و مهندس باشه. همه این مشکلات یک طرف و عدم تسلط یا تمایل به مکالمه انگلیسی از سمت محلی‌ها حتی در ادارات دولتی و مطب پزشکان و ... یک مشکل و معضل پیچیده برای تازه واردین به حساب میاد.

اما تو دوسلدورف مخصوصا مناطق گرون قیمت
شهر مثل اوبرکاسل، میشه گفت خیلی از این مشکلات نیست یا کمتر به چشم میاد.
اکثر خارجی‌هایی که توی این مناطق زندگی میکنن (که بیشترشون ژاپنی، انگلیسی، امریکایی، کره ای و... هستند) از سطح بالای تحصیلات و توان مالی خوبی برخوردار هستند، برای همین نگاه مردم محلی به خارجی ها متفاوت هست. البته این رو بگم که در کل ما ایرانی ها توی آلمان جزو خارجی های خیلی با پرستیژ و محبوبی به حساب میایم و حتی بچه هایی که بصورت پناهندگی هم اومدن اینجا، اکثرا خیلی با شخصیت و تحصیل کرده هستند و آلمانی ها هم این موضوع رو خیلی خوب میفهمند.

جدا از این موارد، توی حداقل این بخش از دوسلدورف اکثر افراد، حتی افراد مسن و میشه گفت بخش خیلی زیادی از کارکنان ادارات و پزشکان و مغازه داران توانایی و میل به صحبت با شما به زبان انگلیسی رو دارند. مدارس امکانات خیلی خوب و پیشرفته ای داره و برنامه های اضافی خوبی برای بچه ها ترتیب میدن.

خلاصه اینکه شهر بدلیل ماهیت اینترنشنال بودنش کاملا برای تازه واردین شرایط خوبی رو به نسبت شهری مثل اسن فرآهم کرده. هرچند که به همون نسبت هم هزینه زندگی توی این شهر کم نیست. شما حدودا ماهی ۲۰۰۰ یورو برای یک آپارتمان ۱۱۵ متری هزینه میکنید و هزینه‌های جاری مثل نیروی انسانی و تاکسی و ... هم به همون نسبت بالاتره. درصورتی که در بخش مسکن ۴۰ درصد و در بقیه موارد ۲۰ درصد هزینه کمتری در شهری مثل اسن خواهید داشت.
اگه یادتون باشه ما دوم سپتامبر ۲۰۱۸ کلا اومدیم اسن و دقیقا دوم سپتامبر ۲۰۱۹ من قرارداد خونه جدید رو تو دوسلدورف بستم. ولی چون داشتم میرفتم کانادا و سامیار هم مدرسه داشت و کلی هم باید وسایل خونه میخریدیم توی تعطیلات اکتبر جابجا شدیم و سامیار هم بعد از تعطیلات رفت مدرسه جدید.
راستش تازه یکم احساس میکنم اومدیم خارج 😂 اینجا یکم آلمانیاش خارجی ترن 😂😂.

سهند بهنام، اول نوامبر ۲۰۱۹
@dotDE