✅ریشه‌های فلاکت در ونزوئلا

✅ریشه‌های فلاکت در ونزوئلا

🔹هم‌اکنون در ونزوئلا اختلاف قیمت‌های دولتی و بازار آزاد آن‌قدر فجیع است که حتی خانوارهای ثروتمندتر هم بخش بزرگی از وقت روزانه خود را در صف دریافت کالاهای دولتی صرف می‌کنند. نتیجه مشخص است: حتی ثروتمندترین‌ها هم زمان کمتری به تولید کالا و خدمات اختصاص خواهند داد، وضعیت تولید ناخالص داخلی ونزوئلا باز هم بدتر و بدتر می‌شود و . . .

🔹 توهم کنترل تورم:
در شرایط هولناک تورمی، دولت ونزوئلا همچنان با قوت تمام به چاپ اسکناس مشغول است و رییس‌جمهور «مادورو» هم «ثروتمندان خودخواه» را عامل تورم می‌داند. مهم ترین تجویز «مادورو» برای کنترل تورم، قیمت‌گذاری تخیلی دولتی بوده است

🔹 دلالی، می‌صرفد:
هم‌اکنون قیمت بازار آزاد مواد شوینده، دستمال توالت، تخم‌مرغ، شیر و بسیاری از حیاتی‌ترین کالاهای مصرفی خانوارها، به حدود ۵۰ برابر قیمت دولتی رسیده است. بسیاری از تولیدکنندگان دارند سرمایه خود را به سمت دلالی کالاهای دولتی منتقل می‌کنند. فرار سرمایه‌های اشتغالزا به سمت دلالی کالاهای دولتی، وضعیت اشتغال در ونزوئلا را باز هم تراژیک‌تر خواهد کرد و لطماتی چنان سهمناک به فقیرترین ونزوئلایی‌ها وارد خواهد اورد که شاید چند دهه برای بهبود آن زمان نیاز باشد . . .

🔹 تکنولوژی جهانی تورم زیر ۵ درصد:
کاش «مادورو» در کنار انبوه نطق‌های پوپولیستی، اندکی هم برای مطالعه وقت داشت. آن وقت شاید می‌دانست تک‌تک ۱۰۸ کشوری که امسال تورم سالانه زیر ۵ درصد دارند، به «کنترل قاطعانه چاپ اسکناس» پرداخته‌اند، نه به «کنترل فسادانگیز قیمت‌ها» . . .
@esfahaneconomy