✅بحران محیط زیست. ✍دکتر احمد خاتون آبادی

✅بحران محیط زیست
✍دکتر احمد خاتون آبادی

در دل و درون بحران های زیست محیطی همواره بحران های دیگری از جمله اجتماعی و فرهنگی نهفته است. دغدغه مندان فرهنگ و عدالت اجتماعی و تعادل در اقتصاد جامعه بایستی ریشه فقدان امنیت غذایی، فقر اقتصادی و نابرابری های اجتماعی و نارساییهای فرهنگی را در وهله اول در دسترسی نابرابر مردم به آب سالم و زمین/خاک مرغوب و هوای سالم جستجو کنند.
پیامد و هزینه های بهداشتی، و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی ناشی از نابرابری های زیست محیطی، همواره بر دوش گروه های ضعیف جامعه بیش از دیگران، سنگینی میکند.
از شاخص هایی که برای توسعه انسانی توسط برنامه عمران سازمان ملل متحد بر آن ها تاکید میگردد، برخورداری از آب آشامیدنی سالم و هوای پاک و امنیت غذایی است.
پرسش اصلی در این است که آیا استراتژی (یا راهبرد) توسعه ای ما متناسب با این برخورداری های اولیه انسانی هست یا خیر؟
و پرسش دوم این است که آیا ساختار های اقتصاد ی و تکنولوژیکی جامعه ما متناسب با تامین حق برخورداری عادلانه همه اقشار (چه در تمامی شهرها و روستاهای کشورمان ) می باشد یا نه؟
و پرسش سوم آن که: آیا ساختار اقتصادی و فنی امروز در جامعه، موجب آسیب رساندن به حق برخوردار ی نسل های آینده از منابع آب و خاک و امنیت غذایی خواهد شد یا نه؟
بر همه ما در هر جایگاهی که هستیم، لازم است که پاسخی مناسب به این پرسش ها و نسبتی که جواب ها با رفتار های روزمره ما دارد بیابیم.
در غیر این صورت مصرف بی رویه از منابع آب سطحی و زیرزمینی و خاک سطحی حاصلخیز و همچنین بهره برداری های بی رویه از گیاهان مراتع و جنگل ها، موجب پدید آمدن بحران های آبی، فرو نشست زمین و ایجاد گو دال های ناگهانی، فعال شدن کانون های ریزگرد نظیر تالاب های خشک شده، و به دنبال همه اینها بحران امنیت اجتماعی، فقر فراگیر، حاشیه نشینی و مهاجرت به شهر ها خواهد شد.
بیاییم و سهم حتی اندک خود را در پیشگیری از این بحران ها تعیین کنیم و در آن مسیر، اقدامی عاجل و مفید توسط خود و خانواده خود به عمل آوریم.

به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
Telegram.me/esfahaneconomy