🔴 بر از دیدگاه.. ✍ دکتر موریس ستودگان …

🔴 #تحلیلی بر #اعتیاد از دیدگاه #آسیب_شناسی

✍ دکتر موریس ستودگان

#بخش_پنجم

⛔️ #علل_اعتیاد در #مقالات علمی و #کتاب ها


🔹در مقالات علمی و کتاب ها علل اعتیاد متفاوت ذکر شده است.

🔹 از دید روانشناختی برای توضیح کجروی ها و انحرافات شخصیتی انها را به سه دسته تقسیم میکنند و توضیح میدهند.

🔺نقص فکری و عقب ماندگی ذهنی

🔺روانپریشی

🔺اختلالات نژندی یا روان نژندی که آنها را پایه اعتیاد میدانند.

🔹گرچه فروید و هورنای در اینجا نظریه های دیگری را ارایه میدهند.

🔹از دید جامعه شناسی اقتدار سنتی و جمع گرایی و تغییر آن به فردگرایی و تبدیل ارزشها به نوگرایی و مصرف گرایی و نقش الگوها و رسانه ها را یکی از عوامل رویکرد اعتیاد میدانند.

🔹از دید جرم شناسی "محرومیت نسبی" نابرابری در جامعه میتواند علل اعتیاد باشد. جودیس بلاو پیتر بلاو ۱۹۸۲ این اصطلاح را برای توجیح اعتیاد بکار بردند. که میگویند در یک جامعه افراد طبقات پایین در مقایسه خود با طبقات مرفه دچار کمپلکس و کمبود میگردند و احساس محرومیت میکنند که عدم اعتماد را در آنها پرورش میدهد و احساس ناتوانی در آنها بوجود میاورد که سرانجام منجر به خشونت و پرخاشگری و یا انزوا و اعتیاد میگردد.

🔹نظریه خرده فرهنگ که زندگی مردم را در مناطق دورافتاده بررسی میکند به این معتقد است که افراد محروم پتانسیل بیشتری برای اعتیاد میدارند. "این نظریه بر بزهکاری جوانان متمرکز شده و در یک تحلیل جامعه شناختی، بزهکاری جوانان را برحسب ویژگی­های خرده فرهنگی آن­ها مانند ارزش­ها، باورها، عادات و شیوه­های زندگی مورد بررسی قرار می­دهد. از جمله کوهن(1955)، کلووارد و اوهلین (1960)ماتزا(1964) و میلر(1975) معتقدند که توجه به خرده فرهنگ­ها در تبیین بزهکاری جوانان از اهمیت خاصی برخوردار است. زیرا جوامع مدرن با خرده فرهنگ­های متفاوت ساخته شده ­اند و رفتاری که در یک جایگاه خرده فرهنگی خاص به عنوان رفتار به­ هنجار شناخته شده است، ممکن است در جایگاه خرده فرهنگی دیگر به عنوان رفتار انحرافی باشد."

🔹 یکی از غنی ترین نظریه ها در این زمینه پیوند افتراقی از ساترلند میباشد.

⭕️ نظریه #پیوند_افتراقی


🔹 این رویکرد توسط ادوین ساترلند برای نخستین بار در سال 1939 و در کتاب او به نام اصول جرم شناسی مطرح شد.

🔹این نظریه بر این نکته تأکید دارد که نزدیکان و همآلانی که بزه­کار باشند تأثیر زیادی بر تشکیل و تقویت نگرش بزه­کاری می­گذارند و فرد را به سوی بزهکاری سوق می­دهند. نظریه پیوند افتراقی محتوای اجتماعی بزه­کاری را در نظر دارد و فرد بزهکار را در جایگاه اجتماعی او از حیث رابطه اش با خانواده، محله، رفقا و مصاحبان در نظر می­گیرد(مشکانی،1381­:11 ).

🔹ساترلند درباره چگونگی انتقال فرهنگی کج­روی اظهار می­دارد که کج­روی از طریق یک گروه جریان ارتباطات اجتماعی حاصل می­شود که در واقع اصطلاح «یار بد»را زنده می­کند (عدل،321:1383).

http://telegram.me/Iranianspa