فرهاد قنبری:. مالیات یا جیب بری!!!

فرهاد قنبری:
مالیات یا جیب بری!!!

در اکثر کشورهای دنیا اصلی ترین شاخص برای دریافت مالیات میزان شفافیت اقتصادی است.

سازمان بین‌المللی شفافیت در گزارش خود مربوط به سال دو هزار و پانزده رتبه ایران به لحاظ شاخص ادراک فساد ایران در میان 167 کشور جهان را 131 اعلام کرده است.
شاخص ادراک فساد میزان فساد اداری و اقتصادی در کشورها را نشان می‌دهد و برای هر کشور نمره‌ای از صفر تا 100 بر اساس این شاخص تعیین می‌شود. هرچه این نمره بیشتر باشد دلالت بر فساد کمتر است.
بر اساس گزارش سازمان بین المللی شفافیت ایران در سال 2015 نمره 29 را بدست آورده است. نمره ایران در گزارش سال 2014 این سازمان 27 اعلام شده بود و ایران در سال 2013 نمره 25 را بدست است.
ایران در رده بندی جهانی ادراک فساد در سال 2014 در میان 175 کشور جهان رتبه 136و در سال 2013 رتبه 144 را بدست آورده بود

بر اساس این آمارها که توسط سازمان شفافیت جهانی ارائه شده است ایران یکی از غیر شفاف ترین اقتصادهای جهان را دارد. در این شرایط دولت کمترین اطلاعات را از میزان درامد و دارایی شهروندان در اختیار دارد و اکثریت جامعه به غیر از حقوق بگیران دولت موقعیت و شرایط مناسبی برای پنهان کردن درامد خود در اختیار دارند.
در جهان از این کشورها(که شفافیت اقتصادی زیادی ندارند) به عنوان بهشت پولشویی و فرار مالیاتی یاد می شود و بهترین فرصت را برای ثروتمندتر شدن دلالان، قاچاقچیان، اختلاسگران و صاحبان سرمایه های کلان ایجاد می نماید.

در چنین شرایطی دولت سعی می کند با روش های دیگری از قبیل ارزش افزوده بر کالاهای مصرفی یا بیشتر کردن عوارض پرداختی( از قبیل عوارض مسکن، پول آب ، برق، گاز ، عوارض خروج از کشور و امثالهم) پولی را در غالب مالیات دریافت نماید، پولی که بدون توجه به میزان درامد خانوارها از همه یکسان دریافت شده و در نهایت بیشترین فشار را به اقشار ضعیف و آسیب پذیر جامعه وارد می کند.

این شیوه کسب درآمد دولت را بیشتر از آنکه دریافت مالیات برای کم کردن فاصله طبقاتی را به یاد آورد ، جیب بری را به خاطر می آورد.
telegram.me/kharmagaas