فرهاد قنبری:. شوخی‌های کلامی مبتذل در قالب کمدی و طنز

فرهاد قنبری:
شوخی های کلامی مبتذل در قالب کمدی و طنز

سینما و تئاتر ایران سالهاست که لودگی کلامی را با طنز اشتباه گرفته است.
امروزه بسیاری از دیالوگ هایی که تحت عنوان "باحال و کول بودن" در بسیاری از فیلم های سینمایی و برخی تئاترها در ایران شنیده می شود شرم آور است به گونه ای که گاهی باعث خجالت زدگی در حضور خانواده و به ویژه کودکان می شود.

قهرمانان این عرصه ابتذال (که به مدد نابودی و به حاشیه رفتن هنر در این دهه های متمادی خود را به عرصه سینما و تئاتر رسانده اند) برای کسب سود و فروش بیشتر ، از هیچ بلاهتی فروگذار نیستند.
کافیست نگاهی گذرا به دیالوگ های فیلم هایی که در سالهای اخیر با عنوان "کمدی" گیشه های سینما را اشغال کرده و به فروش های چند میلیاردی می رسند بیندازیم، تا با سطح نازل این لودگی رفتاری و کلامی که روز به روز در حال عادی شدن است پی ببریم.

در روزهها و ماههای اخیر در برنامه های اینترنتی و تلویزیونی هم شاهد گسترش چنین ادبیات مبتذلی در قالب طنز و خنداننده و امثالهم هستیم.
مدتی پیش یکی از بازیکنان سابق فوتبال ( علی انصاریان) تحت عنوان نقد برنامه جام جهانی چنین ادبیات سخیفی را در پوشش " باحال بودن " و خنداندن با مهمانانی شبیه خود به نمایش گذاشت.

در تلویزیون نیز مهران مدیری با برنامه ای به نام دور همی تا جایی که امکانش داده می شد به چنین زبانی روی اورده بود.

در روزهای اخیر در گوشی موبایل دوستی، چند قسمت از برنامه خندوانه با نام گرداننده شو یا مسابقه استند اپ کمدی را نگاه کردم. در این برنامه که جمعی از بازیگران سینما به عنوان ناظر و مجری نشسته بودند عده ای نوجوان و جوان به اجرای استند آپ کمدی مشغول بودند و در این میان از هیچ لودگی و شوخی های مبتذل کلامی و بدنی هم ابایی نداشتند. جالب آنکه مجری و مهمانان او نیز با دیدن و شنیدن هر کدام از این واژه ها از خنده غش رفته و حسابی به وجد می آمدند. ( به عنوان مثال در یک قسمتی جوانی که در حال اجرا بود گفت "کرجی ها عاشق تلمبه اند" و با شنیدن آن سالن غرق در خنده و شادی شد!)چ

صدا و سیما با بودجه هزاران میلیاردی از جیب مردم در حال آموزش چه نوع سبک زیست و فرهنگی است فقط خدا می داند...
@kharmagaas