فرهاد قنبری:. در جستجوی خوشبختی

فرهاد قنبری:
در جستجوی خوشبختی

خبر زیر چند روزی که توسط خبرگزاری ها و کانال های خبری مختلف ارسال می شود، ابتدای این خبر با این سوال که «آیا پول می‌تواند شما را واقعا خوشبخت کند؟» آغاز می شود. سپس در ادامه اینگونه به این سوال پاسخ داده می شود:
«پژوهشگران دانشگاه آمریکایی پوردو، به این سئوال پاسخ مثبت داده‌اند.
⚠️اما اگر درآمدتان بیش از حد زیاد باشد باید انتظار "عوارض جانبی" آن را نیز داشته باشید.
🌐حاصل بررسی زندگی یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را در ۱۶۴ کشور جهان نشان می‌دهد با درآمد سالانه ۹۵ هزار دلار باید احساس خوشبختی کنید.»

سقراط در جریان محاکمه خود در دادگاه آتنیان را خطاب قرار داده و به آنها نصیحت می کند: «خدمتی که از من برمی آید اینست که سر در پی پیران و جوانان بگذارم و به آنان ثابت کنم که بیش از آنکه در اندیشه مال و جاه باشند به روح خود بپردازند و در تربیت آن بکوشند و آشکار سازم که فضیلت از ثروت نمی زاید بلکه ثروت و همه نعمت های بشری اعمم از شخصی و اجتماعی از فضیلت به دست می آید»

ایمانوئل کانت هم در کتاب نقد قوه حکم می گوید: سعادت انسان در پیگیری غرایزش حاصل نخواهد شد.
به عقیده او انسان باید در جایی غیر از غرایز خود (مانند ثروت اندوزی، شهرت طلبی، هوسبازی، جاه طلبی و امثالهم) دنبال سعادت و خوشبختی بگردد.

با همه این توصیه ها و نوشته های اندیشمندان و فیلسوفان بزرگ که خط به خط نوشته ها و گفته هایشان ماحصل عمیق ترین و پربارترین تفکرات است، اما افراد بیشتر تحت تاثیر خبرهای رسانه ها قرار می گیرند و کمتر کسی یافت می شود که این نوشته ها و نصیحت ها را چراغ هدایت راه خود قرار داده و مسیری دیگری را برای جستجوی خوشبختی طراحی نماید.
انسان ها با گذار زمان و تحت تاثیر عوامل مختلف (از قبیل از دست دادن قدرت اندیشه و مستحیل شدن در قدرت رسانه ها و انقیاد سوژه گی) با ولع و حرص بیشتری در پی ارضا غرایز خود قدم برمی دارند و خوشبختی و سعادت را عین پروردن غرایز خود می دانند.
به فراخور برخوردهای اجتماعی با قشرهای مختلف جامعه بارها این جمله ها که «پول همه چیز است» یا «پول که باشد همه چیز هست» را می شنویم.
این خبر که با کسب نود و پنج هزار دلار در سال احساس خوشبختی کنید، سوژه ای را تولید می کند که تمام هدف زندگی خود را صرف به دست آوردن چنین پولی می کند و آنقدر در این هدف غرق می شود که اصلا وقتی برای فکر کردن به مفهوم خوشبختی برایش باقی نمی ماند.
سوژه ای که در جستجوی خوشبختی به رباطی خادم در خدمت سرمایه داری بدل می شود.
Telegram.me/kharmagaas