فرهاد قنبری:

فرهاد قنبری:
یکی از شروط ثبت نام نمایندگی مجلس داشتن مدرک تحصیلی فوق لیسانس یا معادل آن (که خدا می داند چه تعریفی دارد) است.

در این شرط نه به میزان سواد، نه چگونگی کسب مدرک، نه دانشگاه و موسسه ای که آن مدرک را اعطا نموده و نه رشته تحصیلی که در آن این مدرک را اخذ نموده، اشاره ای نشده است.
به عنوان مثال بر اساس این قانون اگر کسی مدرک فوق لیسانس در جراحی پلاستیک، خاک شناسی، جانور شناسی و امثالهم از فلان بنگاه مدرک فروشی(که با آرم دانشگاه پیام نور و آزاد و فلان فعالیت می کند)گرفته باشد، شایستگی نمایندگی مجلس و وضع و تصویب قوانین برای جامعه را داراست.

میزان توسعه اخلاقی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی یک جامعه بسته به قوانینی است که وضع می شود، قوانینی که در آن مصلحت عمومی و خیر همگانی به عنوان پیش شرط اصلی مد نظر قرار گرفته است. نگارش و تصویب چنین قوانینی نیاز به انسانهای باهوش، خلاق و آشنا با دانش سیاست و جامعه دارد که با درکی عمیق و نگاهی نافذ، مشکلات و آسیب های جامعه را تشخیص داده و به موقع با وضع قوانین مناسب در رفع و درمان آنها قدم بردارند.
با توجه به اهمیت و حساسیت امر قانونگذاری بدیهی است افرادی که قرار است برای زندگی مردمان یک سرزمین وسیع قوانین وضع کنند باید از بهترین مردمان آن جامعه باشند.
اما شیوه پذیرش و کسب صلاحیت نمایندگی برای قانوگذاری با پیش شرط «مدرک تحصیلی فوق لیسانس» به تنها چیزی که اهمیت نمی دهد میزان لیاقت و شایستگی آن فرد برای قانونگذاری است.
بدیهی است نماینده ای که با چنین روندی انتخاب شود به احتمال زیاد تصویب قوانین در راستای منافع شخصی و گروهی را اولویت کاری خود قرار خواهد داد و با برخی رفتارها و گفتارهای خود در معرض تمسخر عمومی قرار خواهد گرفت.
@kharmagaas