🔹نظریه تخریب خلاق چگونه نابرابری میان کشورها را توضیح می‌دهد؟.. ✍نویسنده: شوان

🔹نظریه تخریب خلاق چگونه نابرابری میان کشورها را توضیح می دهد؟

✍نویسنده: شوان

📖منبع: چرا ملت ها شکست می خورند اثری از عجم اوغلو و رابینسون

🔹رشد اقتصادی پایدار و تغییر فناورانه با چیزی همراه بود که اقتصاددان بزرگ "جوزف شومپیتر" آنرا تخریب خلاق نامید . در تخریب خلاق بخش های اقتصادی جدید منابع را از بخش های قدیمی به سوی خود جلب می کنند ، بنگاه های تازه کسب و کار را از دست بنگاه های پیشین در می آورند ، فناوری های نو مهارت ها و ماشین آلات موجود را مهجور و متروک می سازند . فرآیند رشد اقتصادی و نهاد های فراگیری که این رشد بر پایه آنها استوار است در عرصه سیاسی و در بازار اقتصادی برندگان و بازندگانی دارد و ریشه مخالفت با رشد اقتصادی مبتنی بر تغییر فناورانه از سوی حکومت هایی با نهاد های سیاسی استثماری همین تخریب خلاقی ست که به همراه دارد زیرا این رشد تنها فرآیند به کار گیری ماشین آلات بیشتر و بهتر و یا ایجاد جمعیتی با تحصیلات بالاتر نیست بلکه شامل فرآیندی از دگردیسی و بی ثبات سازی و همراه با دامنه ایی وسیعی از تخریب خلاق نیز هست.
بنابراین رشد تنها در صورتی ادامه می یابد که توسط بازندگان اقتصادی که پیش بینی می کنند در اثر آن امتیازات شان از بین برود و نیز توسط بازندگان سیاسی که در وحشت از دست دادن قدرت خود هستند ، با انسداد روبرو نشود .
🔹انقلاب صنعتی در قرن هجدهم از نمونه های تخریب خلاق است که بدون انقلاب سیاسی بزرگ انگلستان در قرن هفدهم و نهاد های سیاسی نسبتا فراگیر که به دنبال آن ایجاد شد وقوع آن میسر نبود .
🔹الوین تافلر استراتژیست بزرگ آمریکایی و معاصر ، پیرامون تغییر فناورانه قرن بیستم و تخریب خلاقی از جنس انقلاب صنعتی که همراه خود داشته در کتاب های موج سوم و ثروت انقلابی به تامل پرداخته و به طور مبسوط آنرا تشریح کرده است که #چرا_ملت_ها_شکست_می_خورند نتیجه آن را مانند انقلاب صنعتی ، شکاف تکنولوژیک بیشتر و به تبع آن شکاف عظیم اقتصادی و سونامی بزرگ نابرابری اقتصادی در جهان تحلیل می کند.
🔹اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari