۲⃣بیکاری دانش‌آموختگان، ناشی از نقصان مهارت‌های فنی و حرفه‌ای آنها است: ابتدا باید دانست که دانشگاه اغلب، مکانی برای مطالعات نظری

2⃣بیکاری دانش‌آموختگان، ناشی از نقصان مهارت‌های فنی و حرفه‌ای آنها است: ابتدا باید دانست که دانشگاه اغلب، مکانی برای مطالعات نظری و تئوریک است و پس از فارغ‌التحصیلی و در حین عمل است که افراد، بسیاری از مهارت‌های شغل مخصوص خود را یاد گرفته و دانش نظری را با تجربه عملی در‌می‌آمیزند و به مرور به فردی کارآمد در حرفه خود تبدیل می‌شوند. ضمن اینکه بیشترین میزان بیکاری دانش‌آموختگان در بین فارغ‌التحصیلان رشته‌های فنی – مهندسی است که در واقع بیشترین مهارت‌های فنی و حرفه‌ای را در کلاس‌های عملی آموزش دیده‌اند، ولی بخش اقتصاد نتوانسته است برای آنها فرصت شغلی ایجاد کند. طبق آخرین سرشماری نفوس و مسکن که در سال 1390 انجام شد، به لحاظ بیکاری در میان رشته‌های تحصیلی از بین 768051 نفر بیکار جویای کار با مدرک دانشگاهی در این سال، تعداد 251402 نفر یا 7/ 32 درصد با مدرک فنی – مهندسی، 222112 نفر یا 9/ ‌ 28 درصد با مدرک دانشگاهی در رشته علوم اجتماعی- بازرگانی و حقوق و 100912 نفر یا 1/ 13 درصد با مدرک دانشگاهی در رشته علوم انسانی و هنر بودند.

3⃣بیکاری دانش‌آموختگان، زیاد است: معمولا گفته می‌شود که دانش‌آموختگان دارای نرخ بیکاری زیادی هستند اما توجه یا گفته نمی‌شود که این پدیده‌ای جدید است و در ایران تا قبل از سال 1390 همواره نرخ بیکاری دانش‌آموختگان کمتر از نرخ بیکاری کل کشور و در سال 1345 تقریبا برابر بوده است. در سال 1394 جمعیت دانشجویی کشور برابر 8/ 4 میلیون نفر بود. حال اما تصور کنید تمام دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی بسته می‌شد. چه بر سر این 8/ 4 میلیون نفر می‌آمد؟ آنها به خیل جمعیت دیپلمه بیکار کشور اضافه می‌شدند. در واقع، آموزش عالی، عامل بیکاری دانش‌آموختگان نیست، بلکه مرحله‌ای برای عقب انداختن بحران بیکاری ساختاری در کل کشور است.
https://goo.gl/jNtBhe

متن کامل این مقاله:
https://goo.gl/Ax1LSu

🔹گلچین بهترین مقالات حوزه اقتصاد آموزش در
کانال اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari